Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kulak çınlaması neden olur'

Kulak çınlaması neden olur'

İlerleyen yaş ile beraber ortaya çıkan çınlama daha çok 40 ile 70 yaş aralığında görülmektedir. Bu yaş grubunun dışında da görülen çınlama bazen ciddi bir sağlık sorununu haber vermektedir.

  • Ege Postası
  • 05.02.2021 - 22:30

İşitme cihazı kullanımına ihtiyaç duyulan kulak çınlaması genelde yaşlanma belirtisi olarak gösterilmektedir. İlerleyen yaş ile beraber ortaya çıkan çınlama daha çok 40 ile 70 yaş aralığında görülmektedir. Bu yaş grubunun dışında da görülen çınlama bazen ciddi bir sağlık sorununu haber vermektedir. Tıptaki anlamı Tinnitus olarak adlandırılan bu sorun belirti olarak adlandırılmaktadır. Çınlama sesi bazen hışırtı bazen makine gürültüsü bazen uğultu bazen nabız sesi bazen ise ıslık sesi olarak duyulabilmektedir.

Kulak uğultusu nedir'

İşitme konusunda karşılaşılan en büyük sıkıntılardan birisi olan kulak uğultusu kişinin psikolojisini bütünü ile bozmaktadır. Yaşam kalitesi ve standartlarını yerle bir eden çınlama bazen çok şiddetli olabilmektedir. Son yıllarda sıklıkla görülen uykusuzluk, anksiyete, dikkat dağınıklığı, depresyon, baş ağrısı gibi nedenlerin ana kaynağı kulak çınlaması olmaktadır.

Kulak çınlaması nedenleri

Yukarıda da belirttiğimiz üzere kulak çınlaması ilerleyen yaş ile beraber ortaya çıkan bir durumdur. İlerleyen yaş ile beraber ortaya çıkan kulak çınlamasının nedeni aslında işitme kaybından dolayıdır. Yaşanılan işitme problemlerinin birçoğu belirtilerini kulak çınlaması ile beraber göstermektedir. Bunun yanı sıra yüksek sesle müzik dinleme, inşaat, patlama, silah atışı gibi gürültü, biriken kulak kiri ve üst solunum yolunda meydana gelen enfeksiyon kulak çınlamasına neden olmaktadır. Bunun haricinde kulak çınlaması neden olur konusundaki diğer nedenler;

• Kulak zarında meydana gelen bazı sorunlar

• Tansiyon

• Kulak enfeksiyonları

• Alkol ve tütün bağımlılığı

• Obezite

• Baş, boyun, kulak bölgesine gelen şiddetli darbe

• Kullanılan ilaçların yan etkisi

• Sinüzit

• Troid

• Beyin tümörü

• Boyun ve baş bölgesi damar genişlemeleri

• Mineral ve vitamin eksikliği

Başta olmak üzere daha birçok neden kulak çınlaması neden olur sorununa neden olmaktadır. Çınlamalar bazen birkaç dakika bazense birkaç saat sürebilmektedir. 

Sağ kulak çınlaması

Toplum içerisinde herkesin bildiği bazı hurafeler bulunmaktadır. Sağ kulak çınlaması olduğunda birisinin sizi andığı söylenir. Bu gibi şeylere kesinlikle inanmamanızı istiyoruz. Özellikle genç yaşta çok sık kulak çınlaması sorunları ile karşılaşırsanız kesinlikle bir uzman kontrolünden geçmenizi öneririz. Bu konuda çalışabileceğiniz yerler kesinlikle işinin uzmanı olan yerler olmalıdır. Halk arasındaki basit tedaviye benzer yöntemlerden kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir.

Sağ kulak çınlaması başta olmak üzere kulak çınlamasının ne kadar ciddi bir problem olduğunu görmüş olduk. Özellikle 5 dakikadan uzun süren çınlamalar ciddi sağlık sorunlarının habercisidir. Kulak çınlaması sonucu meydana gelen işitme kaybını önlemek isteyen kişiler, işitme cihazları üzerinden sağlıklı geri dönüş alabilirler. Duymer, kulak çınlaması nedeni ile sorun yaşayan kişilere işitme cihazı desteği de vermektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.