Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak ve Karabağlar'da TİS krizi: Grev kapıda

Konak ve Karabağlar'da TİS krizi: Grev kapıda

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile Konak ve Karabağlar belediyelerinde tıkanan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı, tarafların bugün bir kez daha masaya oturdu ancak uzlaşma sağlamadı. Müzakerelerin devam ettiğini belirten DİSK Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, '' Pazartesi günü uzlaşma olmazsa greve çıkıyoruz. Masadan ayrılan taraf biz olmak istemiyoruz'' dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 11:25

Konak ve Karabağlar belediyeleri ile Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında tıkanan TİS görüşmelerine ilişkin bugün görüşme yapıldı. İki belediyede de tarafların bugün bir kez daha bir geldiği fakat uzlaşmanın sağlamadığı öğrenildi. 

Müzakerelerin ve mücadelenin devam ettiğini belirten DİSK Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, ''Pazartesi de anlaşma olmazsa greve gidiyoruz. Grev komitelerini oluşturmaya başladık. Masadan ayrılan taraf olmak istemediğimizi de belirtmek isterim'' dedi. 

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Karabağlar ve Konak Belediyesi’nde belediye bürokratları ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış 23 Aralık’ta grev kararı alınmıştı. Karabağlar Belediyesine ait Karbel şirketinde 891, Konak Belediyesine ait Merbel şirketinde ise 1377 işçi anlaşma olmasa 16 Ocak tarihinde greve çıkacak.

Greve 5 gün kala her iki belediye de taraflar bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye yönetimleri ve SODEMSEN işçiler için vermiş oldukları teklifleri biraz daha yukarı çekti. Her iki belediye yönetimi en düşük yevmiye ücreti için yüzde 62’lik zam önerisinde bulunarak 380 TL’ye çıkarırken, Konak Belediyesi 48 yevmiye ikramiye ve 2 bin 200 TL’lik gıda yardımı, Karabağlar Belediyesi ise 30 yevmiye ikramiye ve bin 700 TL gıda yardımı önerisinde bulundu. Ancak belediye yönetimlerinin teklifinin sendikanın ve işçilerin taleplerinin altında kalmasından kaynaklı bir anlaşma sağlanamadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.