Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kısıtlamada sokaklar boş kaldı

Kısıtlamada sokaklar boş kaldı

İzmir'de koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde de cadde ve sokaklar boş kaldı. Kalabalık meydanların sessizliğe büründüğü kentte, havadan yapılan görüntülemede, kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu görüldü.

  • Ege Postası
  • 06.12.2020 - 17:42

Koronavirüs önlemleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındı. Cuma günü saat 21.00'da başlayan yasağın ikinci ve son günü hava sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü İzmir'de normal günlerde yoğun kalabalıkları ağırlayan meydanlar, sokaklar, caddeler ve parklar boş kaldı. İşlek noktalar, sokak hayvanlarına kaldı.

Kentte ulaşımın sağlandığı ana arterlerden olan Mustafa Sahil Bulvarı, Ankara Caddesi ve Altınyol'da araç hareketliliğindeki düşüş dikkati çekiyor. 

Bazı vatandaşların evlerinin yakınlarındaki fırınlar ve marketlerden alışveriş ettikleri, belediye temizlik görevlilerinin ise çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.

Öte yandan İzmir polisi ise denetimlerini havadan ve karadan aralıksız sürdürdü.

Kontrol noktalarında durdurulan araçlarda sürücülerin izinleri denetlendi, havadan ise drone ile yasağa rağmen sokağa çıkanların tespitine çalışıldı. Trafik akışının en yoğun olduğu caddelerden, görevli olduğu için kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu görüldü.

Butik otelleri ve köy turizmiyle tanınan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Mahallesi, sokağa çıkma kısıtlamasını tarihi evlerde doğayla iç içe geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

Maya takviminde kıyametten etkilenmeyeceği yazılan ve bu nedenle 21 Aralık 2012'de adını tüm dünyaya duyuran Şirince Mahallesi'ndeki butik otel ve pansiyonlar, sokağa çıkma kısıtlamasında da boş kalmadı.

 

İzmir'in Gölcük Yaylası'nda sokağa çıkma kısıtlaması sessizliği

Sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla İzmir'in önemli turizm merkezlerinden Gölcük Yaylası da sessizliğe büründü.

Vatandaşların özellikle hafta sonları yoğun ilgi gösterdiği Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi'nde sokaklar ve göl etrafı boş kaldı.

Gölcük Mahallesi Muhtarı Ferit Aynalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Normal şartlarda yaylamız özellikle de hafta sonları insanlarla dolup taşıyordu. Kovid-19 tebdirleri kapsamında insanlarımız yasaklara uydular." dedi.

Çeşme'de yazlık evler dolu, sokaklar boş

Ülke geneli 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cuma gününden çok sayıda yazlıkçının Çeşme’ye gelmesiyle yazlık evlerin büyük bölümü dolarken, hafta sonları hareketlenen Çeşme ve Alaçatı sokakları boş kaldı.

Cuma akşamı saat 21.00'de başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde çok sayıda yazlıkçı, kısıtlama süresini yazlık evlerinde geçirmek için Çeşme'ye akın etti. Yazlıkçıların bir bölümü, korona virüs vakalarındaki artış ve uzaktan eğitim imkanı nedeniyle yaz tatili sonunda Çeşme'yi terk etmedi. İzmir depreminin ardından da çok sayıda İzmirli Çeşme'deki yazlık evlerine gelince, Çeşme'nin 44 bin 400 olan kış nüfusu 100 bini aşmıştı. Bu hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasını Çeşme'de geçirmek isteyen çok sayıda yazlıkçının da Çeşme'ye gelmesiyle, Çeşme'nin nüfusu 200 bini aştı.

Sahil köpeklere kaldı

Çeşme'nin dünyaca ünlü Ilıca Plajı, özellikle hafta sonlarında vatandaşların yürüyüş yapmak için tercih ettikleri bir yer olurken, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sahil can dostlara kaldı. Sokak köpekleri, güzel havanın ve plajın tadını çıkardı. Hafta sonunda havanın güzel olmasına rağmen, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklar boş kalırken, vatandaşlar 10.00-17.00 saatleri arasında evlerine en yakın markete yürüyerek gidip ihtiyaçlarını karşılayabildi. Lokanta, restoranlar ve pide salonları da evlere paket servisi yaptı.

Esnafa katkı oldu

Çeşme'de markalaşmış bir işletmenin sahiplerinden Selim Akbaykal, paket servisi yaparak yazlıkçıların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Korona virüs vakalarındaki artış ve İzmir depremi nedeniyle çok sayıda yazlıkçı Çeşme'de kalmayı tercih etmişti. 44 bin 400 olan Çeşme nüfusunun, bu kış 250 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun yanında hafta sonu kısıtlamasının gelmesiyle perşembe ve cuma gününden Çeşme'ye çok sayıda yazlıkçı geldi. Biz de onların yemek ihtiyacını karşılamak için evlerine paket servisi yapıyoruz. Çeşme'deki bu nüfus artışının esnafa olumlu bir katkısı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.