Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent kırmızıya döndü: İzmir’de maske kuralı geri gelecek mi?

Kent kırmızıya döndü: İzmir’de maske kuralı geri gelecek mi?

Koronavirüs salgınında vaka artışının kritik düzeye gelmesiyle birlikte bilim insanları da bazı tedbirlerin hayata geçirilmesi uyarılarını yapmaya başladılar. Türkiye’nin 3. büyük metropolü olan İzmir’de vaka haritası neredeyse tamamen kırmızıya dönerken dönerken İzmir Valiliği’ne bağlı İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kent genelinde birtakım tedbirleri hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu. Öte yandan; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki vakalara ilişkin son durum hakkında bilgi verirken tedbirleri konusunda, “Şu aşamada vatandaşlarımızın maske takmasını gerektirecek bir durum yok. Herhangi bir yasaklama yapmayı düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızı kendi tedbirlerini almaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.07.2022 - 12:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye'nin 2 yıldan uzun süredir mücadele ettiği koronavirüs salgınında geçtiğimiz aylarda salgına yönelik tedbirlerin kaldırılmasının ardından vaka sayılarında yeniden kritik artış meydana gelmeye başladı.

Tedbirlerin kaldırılmasından birkaç ay sonra vaka sayıların yeniden kritik bir artış meydana geldi. Bir süredir günlük değil haftalık vaka sayısı açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada vaka artışının 40 katına çıktığını söylemişti.

Bilim insanları, salgının öldürücü etkisinin ilk zamanlarda olduğu kadar güçlü olmadığını ifade ederken aşıların olunması uyarılarında bulunurken maske zorunluluğunun geri getirilmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Son artışlarla birlikte Türkiye'nin 3. büyük kenti olan ve yaz aylarında turist akınına uğrayan İzmir’in koronavirüs haritası da kırmızıya dönerken İzmir Valiliği’ne bağlı İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kent genelinde birtakım tedbirleri hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu.

Öte yandan; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki vakalara ilişkin son durum hakkında bilgi verirken tedbir uygulanıp uygulanmayacağını da söyledi.

Vatandaşları kendi tedbirlerini uygulamaya davet eden Vali Köşger, “Mayıs ayı başında rakam 50’lere kadar inmişti, entube sayısı da ikiydi. Fakat şu anda entube sayısı 40. Yoğun bakım da 130 olmak üzere ciddi bir artış var. Yoğun bakımlarda şu an için bir sıkıntı yok ama tekrar bir artışa geçtik. Bu konuyla ilgili başlangıca göre ölümcüllüğünün daha az olduğunu değerIendiriyor bilim insanlarımız. Şu aşamada vatandaşlarımızın maske takmasını gerektirecek bir durum yok. Herhangi bir yasaklama yapmayı düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızı kendi tedbirlerini almaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.