Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kendi yaptığı pistten ölüme havalandı

Kendi yaptığı pistten ölüme havalandı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde atlayıştan kısa süre sonra paraşütten düşerek hayatını kaybeden Gürbüz Candemir'in, kendi yaptırdığı pistten havalandığı belirtildi. Kuzen Tufan Candemir, "Yaptığı pisti üniversite öğrencileri, yamaç paraşütüne gönül verenler kullanıyordu. Son uçuşunu da o pistten yaptı" dedi. Öte yandan Gürbüz Candemir'in cenazesi toprağa verildi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2019 - 15:30

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, paraşüt kazasında yaşamını yitiren 63 yaşındaki Gürbüz Candemir'in, kendi yaptırdığı pistten havalandığı belirtildi.  

Bozdağ Yaylası'nda, dün yamaç paraşütüyle havalandıktan kısa bir süre sonra ters rüzgar nedeniyle sert şekilde düşüp hayatını kaybeden Candemir'in, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. 

Candemir'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Ödemiş'e götürüldü. 

Kuzen Tufan Candemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının oğlu olan Gürbüz Candemir'in yamaç paraşütü, rüzgar sörfü ve kayak gibi sporlarla ilgilendiğini söyledi. 

Yaşanan kaza nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getiren Candemir, şöyle konuştu:

"Hayat dolu bir insandı. Yaklaşık 5 bin uçuşu vardı. Hocaları eğiten biriydi. Son uçuşunda bir kaza meydana geldi, kurtarılamadı. Derinden sarsıldık. Uçmak çok mutlu olduğu bir işti. Bozdağ'da kendisi bir pist yaptırmıştı. Yamaç paraşütünün öncülerindendi. Yaptığı pisti üniversite öğrencileri, yamaç paraşütüne gönül verenler kullanıyordu. Son uçuşunu da o pistten yaptı." 

Metin Gençpınar ise arkadaşının gökyüzü sevdalısı olduğunu söyledi. 

Kazanın ters rüzgar nedeniyle meydana geldiğini öğrendiğini aktaran Gençpınar, "Uçmayı çok seven bir insandı. Uçmayı ekmek, su gibi severdi. Tutkusu eceli oldu. Çok sevdiği gökyüzü onu bizden aldı." dedi.

Mustafa Ali Kasap da 20 yıllık arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

Zaman zaman uçuşa giderken arkadaşının malzemelerini taşıdığını anlatan Kasap, "Birçok kişi ona özenerek uçmaya başladı. Beni de uçma konusunda heveslendirdi ama kısmet olmadı. O sonsuzluğa uçtu. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüm." şeklinde konuştu. 

Candemir'in cenazesi defnedildi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen paraşüt kazasında hayatını kaybeden Gürbüz Candemir'in cenazesi toprağa verildi.

Candemir'in uzun yıllar çalıştığı ve iş yerinin bulunduğu Sanayi Camisi'ndeki cenaze namazına eşi Şengül, kızı Özlem Candemir'in yanı sıra akrabaları ve arkadaşları katıldı.

Candemir'in cenazesi, kılınan namazın ardından Ödemiş Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Candemir'in yaşadığı paraşüt kazasını gören arkadaşı Bülent Elbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günkü uçuşta Candemir'in 1'inci, kendisinin 2'nci sırada kalkış yapacağını söyledi.

Candemir'in güzel bir kalkış gerçekleştirdiğini kaydeden Elbaş, şunları kaydetti:

"Havada gayet iyiydi ama o istemediğimiz olay gerçekleşti. Paraşütün kapanma yeri açılmayarak yere çarptı. Hepimiz çok üzgünüz. Koşarak aşağı yanına koştuk, kendisini aşağıda bulduğumuzda acılar içinde kıvranıyordu. 112'yi arayıp ambulansın gelmesini bekledik. Ambulans gelince hep beraber onu hastaneye kaldırdık. Son sözleri 'beni tutup oturtun çok ağrım var.' oldu. Biz de 'kırığınız olabilir, kımıldatmamız gerekiyor' dedik kendisine, bilinci yerindeydi. Bizi tanıyordu. Çok ağrısı vardı. Çok üzgünüz."

Ödemiş Bozdağ Yaylası'nda dün atlayışından kısa süre paraşütünün önü kapanan ve 20 metrelik uçuruma yuvarlanan 63 yaşındaki Gürbüz Candemir ağır yaralanmıştı. Tire Devlet Hastanesine kaldırılan Candemir hayatını kaybetmişti. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.