Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Belediyesine rüşvet operasyonu: 11 gözaltı

Kemalpaşa Belediyesine rüşvet operasyonu: 11 gözaltı

İzmir’de Kemalpaşa Belediyesine yönelik gerçekleşen operasyonda, aralarında 2 belediye müdürünün olduğu 6 belediye çalışanı ile toplam 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 isim arasında CHP Kemalpaşa İlçe eski Başkanı Mehmet Ayçil'in de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin rüşvet almak ve vermekle suçlandığı öğrenildi. Operasyona ilişkin konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, net bir bilgileri olmadığını ve konuyu araştırdıklarını söyledi. 

  • Ege Postası
  • 09.11.2021 - 11:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İHA- İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet alıp verme iddiaları nedeniyle 6'sı belediye çalışanı 11 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyona ilişkin konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, konuyu araştırdıklarını belirtti ve “Akşam belediyeden birkaç arkadaşı evlerinden almışlar. Konuya ilişkin net bilgim yok. Araştırıyoruz” dedi.

OPERASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLDU! 

Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Öte yandan olayla ilgili gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Düzenlenen operasyonda Kemalpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü, İmar Müdürü ve bu birimlerde görevli memurların da aralarında bulunduğu 6'sı belediye çalışanı 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin rüşvet vermek, almak ve rüşvete aracılık etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, şüphelilerin, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapı ve binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikleri öne sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

CHP ESKİ İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 kişi arasında CHP Kemalpaşa İlçe eski Başkanı Mehmet Ayçil’in de olduğu iddia edildi. 

Ayçil’in ilçede, faaliyet gösteren bir inşaat firmasında genel müdür olarak görev yaptığı belirtiliyor.

"BELEDİYEYE DOĞRUDAN YAPILAN BİR OPERASYON DEĞİL"

Ayrıca; konuya ilişkin belediye tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Karakayalı adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sabah saatlerinde ilçemizde gerçekleştirilen ve içerisinde belediye personellerimizin de bulunduğu gözaltı işlemini başkan yardımcılarımdan öğrendim. Konu ile ilgili henüz detaylı bir bilgiye sahip olmamakla birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Ancak belediyemize doğrudan yapılan bir operasyon söz konusu değildir. Soruşturmanın selameti ile ilgili daha fazla yorum yapmam doğru olmaz. Gelişme olması halinde kamuoyunu doğrudan bilgilendireceğiz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.