Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazada ölen bisiklet sporcusu Zeynep, sürücülerin korkutmak için üzerine sürdüğünü söylemiş

Kazada ölen bisiklet sporcusu Zeynep, sürücülerin korkutmak için üzerine sürdüğünü söylemiş

İzmir'in Menemen ilçesinde, bisikletiyle antrenman yapan 36 yaşındaki Zeynep Aslan'ın kamyon çarpması sonucu öldüğü kazada, bilirkişi raporunda kamyon sürücüsü 'asli kusurlu' bulunurken, baba Reşat Aslan hukuk mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Baba Aslan, kızının zaman zaman araç sürücülerinin bilerek korkutmak amacıyla üstlerine sürdüğünü söylediğini de açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2020 - 17:35

Kaza, 14 Ekim'de, Menemen ilçesinde meydana geldi. Aycan Y. yönetimindeki 35 AİM 602 plakalı kamyon, bisikletiyle antrenman yapan Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu 1 çocuk annesi Zeynep Aslan'a çarptı. Zeynep Aslan, kazada öldü. Kazanın ardından bilirkişi raporunda, Aslan'ın kural hatası yapmadığı 'kusursuz' olduğu, kamyon sürücüsü Aycan Y.'nin ise trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şeride tecavüz ettiğinden dolayı 'asli kusurlu' olduğu belirlendi.

"SOLLAMA YASAĞI OLAN YERDE SOLLAMA YAPIYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Reşat Aslan, "Böyle dikkatsiz insanların cezasız kalmaması lazım. Trafik kazalarındaki cezaların arttırılıp caydırıcı olması gerekiyor. Trafikte vurup adam öldürüp birkaç cezaevinde kalıp çıkmak normal m? Zeynep 54 kiloydu. Kamyonun çarptığı yerden 17.5 metre fırlatmış. Bu nasıl bir hızdı? Buna rağmen sürücü, ifadesinde 10 km hızla gittiğini söylemiş. Bari doğruyu söyle. Kızım 36 yaşında akrobatik hareket yapacak biri değil. Onun hata yapacağına ihtimal vermiyorum" dedi. Zeynep Aslan'ın araç sürücülerinin bisiklet sürücülerini taciz ettiğini söylediğini de aktaran Reşat Aslan, "Allah düşmanıma bile böyle acı yaşatmasın. Ancak bu adamın cezalandırılması gerekiyor. Bu kadar dikkatsizlik olmaz. Sollama yasağı olan yerde sollama yapıyor. Kızım kendi şeridinde ilerliyordu ve hızını da kesmiş. GPS'ten baktığımızda hızını 5 km'ye düşürdüğünü gördük. Zeynep bana zaman zaman, 'Bilerek arabayı üzerine sürüyorlar, bizi korkutuyorlar' derdi" diye konuştu. Olayın üzerinden 40 gün geçtiğini belirten baba Aslan, "Torunum derslerinde çok başarılıydı. Ancak şimdi bildiği soruyu yapamıyor. Çok etkilendi ve geleceğinden endişem var. Kızım, torunumun ODTÜ'de okuyacak bir kapasite olduğunu söylüyordu. Maalesef derslerinde çok geriye düştü. Hala şoktaymış gibi ağlamıyor. Ne zaman kendini toparlar bilemiyorum" dedi.  

'LEVHALAR UMURSANMAMIŞ'

Aslan ailesinin avukatlarından Cansu Koç, kaza sırasında yol kenarında park edilmiş halde bulunan kamyon ve kepçe sürücülerinin tutuklanması için de gerekli müracaatları yaptıklarını söyledi. Koç, "Raporda kazaya sebebiyet veren kişi asli kusurlu bulunurken, Zeynep Aslan kusursuz bulundu. Şerit değiştirme ihlalinin olduğu bölgede duran kamyon ve kepçe de tali kusurlu bulundu. Bizler bu kişilerin tutuklanması için de gerekli müracaatları başlattık. Eğer yolda işaretçi bulunsaydı veya kamyon sürücüsü dikkat etseydi Zeynep Arslan bugün hayatta olacaktı. Kendisi profesyonel sporcu hem üzerinde hem de bisikletinde ekipmanlar bulunuyormuş. Ekipmanlardan gelen verilere baktığımız zaman olayda hızını 5 km'ye kadar düşürmüş ve kavşaktan 20 metre kadar kendi şeridinde ilerlemiş. İlerledikten sonra kamyon şoförü yasak olmasına rağmen şerit değişikliği yaparak Zeynep Arslan'ın ölümüne sebebiyet vermiş. 5.2 metre kadar da kamyonun fren izi olduğunu görüyoruz. Çok açık bir şekilde kamyon sürücüsü asli kusurlu. O bölge bisikletçilerin devamlı olarak antrenman yaptıkları yer. Bu da bilindiği için kurumlar tarafından 'Bisikletliyle yolunu paylaş' levhaları asılmış. O yüzden kamyon şoförünün de bunlara dikkat etmesi gerekiyordu. Bu da bu dava için çok önemli bir detay" dedi.

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Ailenin avukatlarından Suat Selam Saloğlu, uzun soluklu bir süreç beklediklerini ancak sonuna kadar hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Saloğlu, "Başta İzmir olmak üzere ülkemizde bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor. İzmir'de de birçok yerde bisiklet yolları mevcut. Ancak profesyonel bisikletçilerin antrenman yapabilecekleri kendilerine has alanları yok. Kazanın yaşandığı yerde antrenman yapıldığı biliniyor. Tarlaların da olmasından dolayı yol, bisikletliler tarafından olduğu gibi kamyonlar tarafından da kullanılıyor. Başka Zeynepler ölmesi için profesyonel bisikletçiler için antrenman tesisleri yapılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer araç sürücülerinin, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarına karşı daha özenli ve saygılı olmaları gerekiyor. İtirazlarımızın ardından serbest bırakılan sürücü daha sonra tutuklandı. Bundan sonra da en yüksek cezaları alması için elimizden geleni yapacağız. İddianame yazıldıktan sonra dosyanın kabulüyle yargı süreci başlayacak. Uzun soluklu olacak ama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.