Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka toplumsal cinsiyet eşitliğinde 1. oldu

Karşıyaka toplumsal cinsiyet eşitliğinde 1. oldu

İnsanı Gelişim Vakfı (İngev), Türkiye genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin en başarılı şekilde uygulandığı ilçe belediyelerinin listesini paylaştı. Listenin ilk 10’unda İzmir’den dört ilçe belediyesi yer alırken Karşıyaka Belediyesi 1. sırada yer aldı.

  • Ege Postası
  • 31.01.2021 - 16:34

EGEPOSTASI- Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele son yıllarda artan bir ivmeyle devam ediyor.

Sosyal hayatta eril düşünce tabuları yıkılmaya çalışılırken siyasi partiler, kamu kuruşları ve iş yerlerinde de kadın çalışan kotası uygulanmaya başlandı. Bu şekilde uzun yıllardır toplumsal yaşam ve kariyer hayatından soyutlanan kadınların hayatın her alanına daha fazla nüfuz etmesi ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olması hedefleniyor.

İnsanı Gelişim Vakfı (İngev), Türkiye genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin en başarılı şekilde uygulandığı ilçe belediyelerinin listesini paylaştı.

Listenin ilk 10 sırasında İzmir, Ankara ve İstanbul’daki ilçe belediyeleri yer aldı. Listede İzmir’den dört ilçe yer alırken İstanbul’dan beş ve Ankara’dan bir belediye yer aldı

Listenin ilk 10’una girmeyi başaran İzmir ilçe belediyeleri ise Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Gaziemir oldu.

İlçelerdeki toplumsal cinsiyet elitliği endeksi belirlenirken, “Belediye Meclis üyesi kadın sayısı oranı”, “Belediye Başkan Yardımcısı kadın sayısı oranı”, “İlçedeki kadın muhtar sayısı oranı” gibi değişkenler göz önünde bulunduruldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.