Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kabine toplanıyor! Yeni kısıtlamalar masada

Kabine toplanıyor! Yeni kısıtlamalar masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Toplantının ana gündem maddesini artan koronavirüs vakalarıyla birlikte risk haritasının güncellenmesi ve yeni tedbirler oluşturuyor. 13 Nisan'da başlayacak Ramazan Ayı öncesi, iftar ve sahur saatlerini de göz önünde bulundurarak yeni tedbirlerin ve kısıtlamaların açıklanması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 29.03.2021 - 11:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Beştepe'de saat 15.30'te yapılacak.Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, kademeli normalleşmede 1 aylık süreci değerlendirecek. Vaka artışları analiz edilecek, mutasyonlu virüsün seyri izlenecek.

Beştepe’de toplanacak kabinenin ana gündem maddesini 1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte vakaların 30 bini, ölü sayısının ise 150’yi aştığı koronavirüsle mücadele çalışmaları oluşturacak. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda artan vaka sayıları, illerdeki son durum, risk haritası, yerli aşı çalışmaları ve alınabilecek tedbirlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

Toplantıda, 13 Nisan’da başlayacak Ramazan ayı öncesinde özellikle iftar ve sahur vakitlerinde koronavirüs yayılımının önlenmesine yönelik olarak yeni kısıtlama kararlarının alınması bekleniyor. Başta okullar ve kalabalık yerler olmak üzere, restoran, kafe, lokanta ve AVM’lerdeki son durum değerlendirilecek.

SON TOPLANTIDA RİSK HARİTASI GÜNCELLENMEMİŞTİ

Her 15 günde bir güncelleneceği açıklanan harita, son Kabine Toplantısı'nda değiştirilmedi.

15 Mart'taki toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önlemlerin aynı şekilde bir süre daha devam edeceğini açıklamıştı.

1 Mart'ta 9 bin 891 olan vaka sayısı 15 Mart'ta 15 bin 503'e, 27 Mart'ta ise 30 bin 21'e yükseldi. Ağır hasta sayısı da bin 215'ten bin 886'ya yükselmiş durumda.

RİSK HARİTASI DEĞİŞECEK Mİ?

Rakamlara yansıyan artışın Kabine Toplantısı'nda değerlendirilmesi, risk haritasının ise güncellenmesi bekleniyor.

Haritanın güncellenmesi durumunda vakaların arttığı illerde yeni tedbirler alınacak. Vaka sayıları azalan iller içinse, tedbirlerin gevşetilmesi gündeme gelecek.

DİĞER BAŞLIKLAR

YERLİ AŞI VE AŞI TAKVİMİ

Yerli aşı üretimi çalışmalarının hızlandırılmasına yönelik açıklanan 6 maddelik yol haritasının nasıl uygulanacağı da kabinenin en önemli başlıkları arasında olacak.

Önümüzdeki süreçte aşılama takviminin aşama aşama nasıl ilerleyeceği de detaylarıyla değerlendirilecek. Alınan tedbirlere rağmen artan vaka sayılarıyla birlikte koronavirüs risk haritasının ağırlıklı olarak “kırmızıya” dönmesi de kabinenin gündemindeki bir diğer konu olarak öne çıkacak. Bu kapsamda risk haritasının kabine toplantısının ardından güncellenmesi ve yeni tedbirlerle kısıtlama kararlarının hayata geçirilmesi bekleniyor.

AB VE EKONOMİ

AB Zirvesi’nin ardından Türkiye ile ilgili açıklanan rapor da kabine gündeminin bir başka önemli başlığı olacak. Bu çerçevede ABD ve AB ile yeni dönemin ele alınacağı kabinede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kararının da değerlendirilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sözleşmeden çıkılmasıyla ilgili yapılan tartışmalar üzerine, “Atılan adımlar tamamen yasal. Kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi de çıkarız. Üç ay sonra buradan çıkmış olacağız, bu kadar basit” demişti.

Toplantıda ayrıca Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz’deki son durum da ele alınacak. Merkez Bankası Başkanlığındaki görev değişiminin ardından yapılacak ilk kabine toplantısında ekonomideki son durumun, Ekonomik Reform Paketinin uygulama takviminin ve kurlarda yaşanan dalgalanmanın da ele alınacağı belirtiliyor. Kabinede ele alınan başlıkları ve alınması muhtemel önlemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.