Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kabine toplanıyor: Masada 3 konu var

Kabine toplanıyor: Masada 3 konu var

Siyasetin gündemi yeni haftada yoğun olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Arnavutluk'u ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi de bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Masada başta ekonomi olmak üzere çok önemli başlıklar olacak. KDV düzenlemesiyle ilgili nihai çalışmanın Erdoğan'a sunulacağı bildiriliyor.

  • Ege Postası
  • 16.01.2022 - 17:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu hafta toplanıyor. Gündemde ekonomi, salgın ve terörle mücadele olacak. Kabine toplantıya ilişkin detayları CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

Arda Erdoğan'ın kabineye ilişkin aktardığı bilgiler şöyle:

KDV DÜZENLEMESİ MASADA

Ekonomi başlığı oldukça önemli. Kur ve dalgalanmaya ilişkin hayata geçirilen uygulamaların sonuçları değerlendirilecek. Ankara'da KDV düzenlemesi de konuşuluyor. Çalışmada gelinen son durum masada olacak.

YENİ TEDBİRLER GELİR Mİ?

Salgın gündemi de oldukça önemli. 70 binlere çıkan vaka sayılarını konuşuyoruz. Vaka sayılarının yükselmesiyle akıllara yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği geliyor. Salgının geriletilmesine ilişkin atılacak adımlar kabinenin gündeminde olacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele ayrı bir başlık. Yurt içi ve yurt dışında operasyonlar devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, yaklaşan bahar aylarıyla birlikte terör örgütünün kırsaldaki hareket kabiliyetinin ortadan kaldırılmasına ilişkin atılacak adımlar gündemde olacak.

MECLİS'TE YOĞUN HAFTA 

Meclis bu hafta, yeni ekonomik sistemin yapısını oluşturan teklifin görüşmeleri tamamlayacak. Karma Komisyon ise PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel'in dosyası görüşmek için toplanacak. Yeni ekonomi modelin yasal alt yapısını oluşturan düzenlemenin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda kaldığı yerden devam edecek. 10 maddesi kabul edilen teklifle birlikte Kur korumalı TL vadeli mevduatın yasal çerçevesi çizilmiş olacak.

Teklifle doğal gaza kademeli fiyatlandırma getirilirken iklim şartlarına göre tarife belirlenmesi için BOTAŞ'a yetki verilecek. Bireysel emeklilik sisteminde ise yüzde 25 olan devlet katkısı yüzde 30'a çıkartılacak. Düzenlemedeki en önemli başlık memur ve emeklilere 2 buçuk puanlık ek zam.

Ek zamla birlikte memurlar ve emeklileri ocak ayında yüzde 30 virgül 95 zam almış olacak. Ayrıca en düşük emekli aylığı da 2 bin 500 liraya çıkartılacak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

Genel Kurul'un gündemine İklim değişikliği araştırma komisyonunun raporu gelecek. Raporda, iklim değişikliği sebebiyle Türkiye'de olası sorunlara karşı alınacak önemler bulunuyor. Mükelleflerin enflasyon muhasebesi ertelenecek. Hafta sonuna doğru, mükelleflerin enflasyon muhasebesini erteleyen teklif de Meclis gündemine gelecek. Düzenlemeyle dövizlerini, Türk Lirası'na çeviren Kurumlar Vergisi mükellefleri için vergi istisnası sağlanacak.

SEMRA GÜZEL'İN FEZLEKESİ

Meclis Karma Komisyonu ise PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP milletvekili Semra Güzel hakkındaki dosyayı görüşmek için toplanacak. Güzel'in fezlekesi komisyonda kabul edilirse dokunulmazlığın kaldırılması için sön sözü Genel Kurul söyleyecek.

ERDOĞAN, ARNAVUTLUK'U ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle, 17 Ocak 2022 tarihinde Arnavutluk’u ziyaret edecek.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacak. 2019 yılında Arnavutluk’ta meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle icra edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisi’ne hitap edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.