Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirlilere ‘namussuz gavur’ demişti: Çomaklı’nın ilk duruşması görüldü

İzmirlilere ‘namussuz gavur’ demişti: Çomaklı’nın ilk duruşması görüldü

Mart 2020'de koronavirüsle mücadeleye ilişkin yaptığı paylaşımda İzmirlilere “namussuz gavur” diyen ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi olduğu öne sürülen Zekiye Çomaklı’nın ilk duruşması geçtiğimiz hafta Ankara’da görüldü. Çomaklı hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı verildi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2021 - 13:29

EGEPOSTASI- Mart 2020'de Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi olduğu öne sürülen Zekiye Çomaklı, sosyal medya hesabından dünyanın birçok yerinde Hıristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur?  Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" ifadelerini kullandığı bir paylaşım yapmıştı.

Paylaşım, gündeme otururken İzmirli siyasetçiler başta olmak üzere birçok vatandaştan tepki toplamıştı. Tepkilerin ardından bir paylaşım daha yapan Çomaklı, Çomaklı, yanlış anlaşıldığını savunarak art niyetli insanlar tarafından sözlerinin çarpıtıldığını iddia etmişti. 

Çomaklı’nın paylaşımının ardından CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Mahir Polat, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Osman Çağrı Gruşçu ve İş İnsanı Dilek Köktaş, Çomaklı’dan davacı olmuşlardı.

Öte yandan; davanın ilk duruşması geçtiğimi hafta Ankara’da görüldü. Siyasiler duruşmaya katılmazken duruşmaya katılan tek isim ise Dilek Köktaş oldu. 

MAHKEMEYE ZORLA GETİTİLME KARARI ALINDI

Duruşmanın ardından açıklama yapan Köktaş, “Bu ucube şahıs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici paylaşımı ile bir toplumu galeyana getirmeye çalışıyor. İzmirlilere onur kırıcı sözler sarf ederek, gururla ve onurla birlikte yaşadığımız hemşerilerimizi küçük düşürerek, İzmirlilerin din ve namus bütünlüğüne saldırmıştır. Yargıtay içtihatlarına göre “gavur” ve “namussuz” gibi cümleler hakaret, onur kırıcı ve şerefe karşı işlenmiş suç olarak nitelendirilmiştir. İzmir’in ve İzmirlinin marka değerine zarar vermiştir. İzmir’e ve İzmirli’ye yapılan bu hakaret, onur kırıcı açıklamanın ilk cezasını Çomaklı’nın mahkemeye zorla getirilme kararını aldırarak biraz olsun içimizi rahatlattık” dedi.

DERVİŞOĞLU’NDAN ÇOK SERT TEPKİ VERMİŞTİ.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İzmirlileri, ahlaksız, gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım. Beni helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun” demişti.

İZMİR DÜŞMANLIĞI DA BULAŞICI GALİBA!

Paylaşıma sert tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise,  "İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba. Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş, derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı.. Kendisi ile yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor!!! İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı. 

BİR TEPKİ DE CHP'Lİ BAYIR'DAN

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdiniz? Niçin bu ayrıştırıcı söylemler? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığınız? Sizin gibi düşünenlere inat, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.