Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli siyasilerden Aylin Sözer cinayetine tepki

İzmirli siyasilerden Aylin Sözer cinayetine tepki

Öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’in Kemal Delbe isimli kişi tarafından canice katledilmesine tepkiler sürerken, İzmirli siyasiler de sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine bir kez daha tepki gösterdi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuyla ilgili tepkisini gösterirken, İstanbul Sözleşmesi konusundaki ısrarlarını hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 29.12.2020 - 21:43

EGEPOSTASI- İstanbul Maltepe’de Kemal Delbe isimli kişinin öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'i canice öldürmesine tepkiler sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili sosyal medyadan tepki gösterirken, İstanbul Sözleşmesini hatırlattı.

Başkan Soyer, "İstanbul Sözleşmesi konusundaki ısrarımızda ne yazık ki bir defa daha haklı çıktık. Öğretim üyesi Dr. #AylinSözer de erkek şiddeti nedeniyle hayata veda etti. Durduramadığımız sürece hepimiz kadın cinayetlerinden sorumluyuz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır" açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: "Akademisyen Aylin Sözer’in vahşice katledilmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Bu vahşeti gerçekleştiren insanlıktan nasibini almamış caniyi lanetliyorum."

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya: "İnsanlıktan nasibini almamış bir cani tarafından hunharca katledilen Aylin hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerine sabırlar diliyorum."

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: #AylinSözer’in öldürülmesiyle içimiz yandı...Bu suçu işleyen insanlık duygularını yitiren katilin en ağır cezayı alması için  hukuki sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız!"

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle: "Ne yazık ki bugün #Aylinsözer
ve #Şeydataş evlatlarımızın vahşice katledilişi hepimizi derinden yaraladı. Katillerin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacağız.
Rabbim rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum."

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: "Canavarca bir hisle katledilen öğretim üyesi Aylin Sözer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Kadınlar hunharca katledilmeye değil, el üstünde tutulup, sevgi ve saygı görmeye layıktır."

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: A R T I K  Y E T E R ! Kadın cinayetleri bir virüs gibi yayılıyor! Bu illete karşı İstanbul Sözleşmesi’nin tüm hükümleri tereddütsüz uygulanmalı!#AylinSözer’i unutturmayacağız!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "İstanbul'da öğretim görevlisi #AylinSözer korkunç bir şekilde öldürüldü!Kadın cinayetleri artarak devam ediyor.Toplumda büyük bir acı ve travmaya neden olan bu karanlık tabloyu durdurmak için gereken tüm önlemler amasız, lakinsiz derhal hayata geçirilmelidir."

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Öğretim görevlisi #AylinSözer , eski sevgilisi #KemalDelbe tarafından yakılarak katledildi, Boğazı kesilerek, Balkondan atılarak, Varile gömülerek, Parçalara ayrılarak, Her şekilde öldürüldük ve bu ülkede İstanbul Sözleşmesi tartışıldı. Ne susarız ne de tartıştırırız. Susmayın!!"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Bu ülkede bugün bir kadın daha yakılarak öldürüldü! Sözün bittiği yer! Canımız yanıyor. #AylinSözer Kara gün! Boğazımız düğüm düğüm... Başımız sağ olsun. Kadınlarımızı koruyamamanın utancını yaşıyoruz. #AylinSözer #SeldaTaş"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Bir kadın daha yakılarak hayatının baharında yaşamdan koparıldı. Şiddet toplumsal bir meseledir ve buna dur demek bizim elimizde. Kadına şiddet son bulana dek #İstanbulSözleşmesiYaşatır demekten vazgeçmeyeceğiz. #AylinSözer

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: "A R T I K  Y E T E R !Kadın cinayetleri bir virüs gibi yayılıyor! Bu illete karşı İstanbul Sözleşmesi’nin tüm hükümleri uygulanmalı! #AylinSözer’i unutturmayacağız!"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: İçimiz yanıyor.. Bugün bir kadın yakılarak vahşice katledildi! Susmayın! #AylinSözer

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: A R T I K  Y E T E R !Kadın cinayetleri bir virüs gibi yayılıyor! Bu illete karşı İstanbul Sözleşmesi’nin tüm hükümleri uygulanmalı!#AylinSözer’i unutturmayacağız!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: "Bugün, insanı dehşete düşüren Öğretim Görevlisi Dr. Aylin Sözer cinayeti ile sarsıldık. Canice yakılarak katledilen Aylin Sözer'in katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Kadın cinayetleri durdurulsun. Artık yeter! #aylinsozer"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: "Aylin Sözer’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken bugün 2 canın daha vahşice katledildiğini öğrendim. İsimler değişiyor ama acımız hep aynı... #SeldaTaş #VesileDönmez"

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay: Alınmayan tedbirlerle cesaretlenip, iyi hal indirimleriyle mükâfatlandırılan katillerin ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaştığı ülkemizde maalesef bugün bir kadın daha yaşamdan koparıldı. İstanbul Sözleşmesi uygulansın taleplerimizi görmezden gelenlerin karşısında #AylinSözer cinayetinin takipçisi olacağız."

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: "Maalesef bugün İstanbul'dan ve Malatya'dan gelen kadın cinayeti haberleriyle sarsıldık. #AylinSözer ve #SeldaTaş yaşamdan acımasızca koparıldı. Vahşice işlenen bu cinayetleri lanetliyor, kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum.
#KadınCinayetleriSonBulsun !"

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ: "Yeter artık yeter! #AylinSözer’e yapılan canilik karşısında kelimeler kifayetsiz...  Çok üzgünüz..."

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan: "Bugün İstanbul’dan gelen haberle yine bir kez daha yüreklerimiz dağlandı. Öğretim Üyesi Dr. #AylinSözer, erkek şiddeti nedeniyle artık aramızda yok. 
#kadinasiddetehayir #İstanbulSözleşmesiYaşatır"

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den kadın cinayetleri tepkisi

“Bu politikalarla kadın cinayetleri önlenemez”

Ülkemizde 24 saat içinde 3 kadının daha katledilmesi bütün Türkiye’yi ayağa kaldırırken, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’de cinayetlere tepki gösterdi. Türkiye’de ne yazık ki kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ösen, uygulanan bu politikalarla bu sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

24 saatlik zaman dilimi içinde Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Sönmez’in erkekler tarafından katledildiğini, vahşi bir şekilde öldürülen kadınlara Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır dileyen Ösen, “Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve istismar haberleri her geçen gün artarken son 24 saatte Türkiye’de 3 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. İstanbul Maltepe’de yaşayan öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer, boğazı kesilerek ve yakılarak öldürüldü. Bu nasıl bir vahşettir. Bundan önce de binlerce kadın öldürüldü. Öldürülmeye devam etmesi sorunun çözümü için bir şey yapılmadığını gösteriyor.  Fiziksel şiddetin yanında her gün cinsel, psikolojik, ekonomik ve toplumsal şiddete de maruz kalan kadınlarımızı korumak zorundayız. Kadına yönelik şiddet yalnızca yapılacak kanunlar ve ağırlaşan cezalarla engellenmesi mümkün değil. Failler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Ayrıca kadınların bu şiddete maruz kalmayacağı nitelikte kanun değişiklikleri yapılarak, toplumun bu konuda eğitimi şart. Bu konuda da en büyük görev iktidara düşüyor” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.