Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli siyasiler de gözaltına alınmıştı: İşte operasyonun detayları

İzmirli siyasiler de gözaltına alınmıştı: İşte operasyonun detayları

Ankara merkezli olup, gözaltına alınanlar arasında İzmirli siyasilerin de dolandırıcılık ve sahtecilik operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre, 'gizli oluşum' kurarak dolandırıcılık yapan bir suç örgütünün olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2022 - 09:18

İzmir'de "gizli bir oluşum" kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir suç örgütü ortaya çıkarıldı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, bu örgütün üyeleri arasında halen görevde olan iki savcı ile AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın biri yeni, üçü eski olmak üzere dört yöneticisinin olduğu iddia edildi.

Gizli oluşumun istihbarat örgütü gibi faaliyet yürüttüğü, bu yapıya üye olanlardan 10 bin TL para aldıkları tespit edildi.

Uzun süre teknik takibe alınan ve son ana kadar gizli tutulan operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.

Örgütlü olarak dolandırıcılık ve sahtecilik iddiasıyla gözaltına alınan kişiler arasında AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi E.T, eski İzmir İl Başkan Yardımcısı M.G ile eski Yönetim Kurulu üyeleri İ.Ö ve C.G bulunuyor.

Geçen yıl sonuna kadar AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan M.G, operasyon öncesinde Kasım 2021'de sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı. M.G, bir dönem İzmir'de TMSF tarafından Kavuklar Grup ile Küçükbay Şirketler Grubu'na kayyım olarak atanmıştı. M.G geçen yıl ağustos ayına kadar kayyım olarak görev yapıyordu. 

Gizli oluşum iddiası

Şüphelilerin İzmir'de MİT yapılanmasını taklit ederek "gizli bir oluşum" kurdukları ve bu yapıya üyelik için kişilerden 10 bin TL aldıkları öğrenildi. Bir dönem İzmir'de görev yapan iki Cumhuriyet savcısının da bu yasadışı oluşum içerisinde yer aldığı bildirildi. Savcılık, halen Amasya ve Kilis'te görev yapan iki savcıyla ilgili dosyayı soruşturma izni için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderdi. Suç örgütünün paraları bir hakimin eşi üzerinde topladıkları belirtilirken toplam paranın en az 5 milyon TL olduğu iddia edildi.

Şüpheliler arasında Gülen cemaati soruşturması kapsamında ihraç edilmiş bazı askerlerin de bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin bankalar üzerinden yaptıkları para transferlerini Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) üzerinden incelemeye aldı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheliler, önümüzdeki günlerde adliyeye çıkarılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.