Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli depremzedeler Ankara yolunda!

İzmirli depremzedeler Ankara yolunda!

İzmirli depremzedeler, 117 yurttaşın yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminde hasar alan binalarının yeniden yapım sürecinde yaşadıkları sorunları anlatmak için Ankara'ya doğru yola çıktı. TBMM'de grubu olan partilerin temsilcileriyle görüşeceklerini belirten İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. En son Ankara yoluna düştük. İnşallah Ankara'ya toplu halde gitmeyiz, bununla çözeriz" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.04.2022 - 12:13

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve depremzede temsilcileri, sorunlarının çözümü için siyasilerle görüşmek amacıyla Ankara'ya gidiyor.

Depremin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen halen hasar alan binalarını yenilemek için hükümetten kredi desteği bekleyen depremzedeler, TBMM'de grubu olan partilere sorunlarını aktaracak. Depremzedeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emsal artışı kararının iptali için Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan dava nedeniyle de zor günler geçiriyor.

"MHP TALEBE DÖNÜŞ YAPMADI"

Karayolu ile Ankara'ya gitmek için bugün yola çıkan depremzedeler adına açıklama yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, şunları söyledi:

"16 ay boyunca gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. En son Ankara yoluna düştük, temsilcilerle beraber. İnşallah Ankara'ya toplu halde gitmeyiz, bununla çözeriz. Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidip grubu olan partilerle görüşeceğiz. AK Parti'yle burada görüşüyoruz, orada da görüşeceğiz. Bayındırlık ve İmar Komisyon Başkanı ile de görüşeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşeceğiz. CHP Genel Başkanı ağırlayacak bizi. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Bey’le görüşeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nden talepte bulunduk, şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alamadık."

Haydar Özkan, görüşmeler sonrasında Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.