Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli danışmandan o iddialara belgeli yanıt!

İzmirli danışmandan o iddialara belgeli yanıt!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin danışmanlarından Arif Barata hakkında çıkan 47 suç kaydı var haberlerine ilişkin belgeli yanıt geldi. Adli Sicil Belgesi kaydını yayınlayan Barata, "Şahsıma yönelik bu iftiralarınızın hesabını Yüce Türk Mahkemeleri önünde vereceksiniz." dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2021 - 15:43

EGEPOSTASI- Sözcü Gazetesi'nde " 'Bakanın iki danışmanı sabıkalı çıktı' başlığıyla çıkan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 49 danışmanla görev yapıyor. Bunlardan Arif Barata hakkında 47 suç kaydı, Metin Çamlı hakkında 64 suç kaydı var." haberlerine ilşikin konunun muhataplarından Arif Barata açıklama yaptı. Barata, Adli Sicil Kaydı belgesini yayınlarken, belgede Barata'nın adli sicil kaydının olmadığı görülüyor.

Öte yandan hakkında çıkan iddialara tepki gösteren Barata, " 'sözde' haberdeki şahsımla ilgili iddialarınız, tamamen asılsızdır, iftiradır ve yalandır. Hiçbir sabıka kaydım yoktur. Tüm basın kuruluşlarıyla da bu paylaşılmıştır. Şahsıma yönelik bu iftiralarınızın hesabını Yüce Türk Mahkemeleri önünde vereceksiniz. Bu yalan haberi ispatla mükellefsiniz." dedi.

Barata'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

"11.08.2021 tarihli gazetenizde; “BAKANIN İKİ DANIŞMANI SABIKALI ÇIKTI” başlığıyla verilen “sözde” haberdeki şahsımla ilgili iddialarınız, tamamen asılsızdır, iftiradır ve yalandır. Hiçbir sabıka kaydım yoktur. Tüm basın kuruluşlarıyla da bu paylaşılmıştır. Şahsıma yönelik bu iftiralarınızın hesabını Yüce Türk Mahkemeleri önünde vereceksiniz. Bu yalan haberi ispatla mükellefsiniz. Şahsımın hak ve hürriyetlerini hiçe sayıp, yoksun bırakıp, şahsımla ilgili iddialara yönelik hiçbir iletişime geçmeden,  sorgulama yapmadan, yapmış olduğunuz bu “sözde” habercilik anlayışınız, gazetecilik meslek ilkeleriyle asla örtüşmemektedir. Şahsımla ilgili bu yalan haberle; iş ve aile çevrem ile toplum nezdinde itibarımı, kariyerimi hiç düşünmeden yıpratma girişimlerinizi, yukarıda ifade ettiğim gibi tüm yasal haklarımı kullanarak, yargıya taşıyacağım.

Ülkemizde son 15 gündür devam etmekte olan, 53 ilde 288 yangın noktasında gecesini gündüzüne katarak cansiperane bir mücadele veren Hükümetimizi, Tarım ve Orman Bakanlığımızı, kahraman orman işçilerimizi, askerlerimizi ve çalışan tüm personelleri itibarsızlaştırma çabalarından sonuç alamayanlar, yeni bir siyasi SUİKAST girişiminde bulunmuş ve şahsıma yönelik aslı, astarı bulunmayan, hiçbir belgeye dayanmayan, çamur at izi kalsın anlayışıyla “yalan” haber yapılmıştır. Şahsım üzerinden yapılan bu yalan haberle her türlü doğal afette, insanüstü bir çalışma gerçekleştiren Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’yi itibarsızlaştırmanın hedef alındığı açıktır. Yalan ve iftira kampanyalarınıza karşı tüm hukuki süreçler başlatılmıştır. Kamuoyu da bu konuda bilgilendirilecektir.

Bunun yanı sıra; 10.08.2021 tarihinde KRT Televizyonu’nda; Sözcü Gazetesi’nde bir gün sonra yayınlanacak olan bu yalan ve iftira dolu haber CANLI YAYINDA anons edilmiştir. Sizin bu yaptığınız; “sözde tarafsızlık ve objektif habercilik” kisvesi altında kamuoyunu bilgilendirme maksadıyla siyasi rant ve devşirme içerikli girişimde bulunmaktır. Bu nedenle Televizyoncu, haber sunucusu, gazeteci, oyuncu ve yazar Uğur Dündar Beyefendi hakkında da adli olarak tüm girişimlerde bulunacağımı ve davacı olacağımı tüm kamuoyu nezdinde iletiyorum.

Ayrıca; 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14 üncü maddesi ve diğer ilgili maddeleri uyarınca, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren en geç 3 gün içinde; ihtarımızın devamı olarak sunulan “tekzip metninin” aleyhimde kullanılmış ifadelerin, maddi gerçeğe ve hukuka aykırı ithamların “tekzibi” olarak ilgili haberin yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanmasını; aksi takdirde aleyhinizde kanuni yollara başvuracağımı, fazlaya ilişkin olanlarla birlikte her türlü hakkım saklı kalmak kaydıyla, ihtaren bildiririm."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.