Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ENTAKSİ uygulması sınırları aştı: İstanbul’a İzmir örneği

İzmir’in ENTAKSİ uygulması sınırları aştı: İstanbul’a İzmir örneği

İzmir’in tüm taksileri dijital bir platformada tek çatı altında topladığı ve müşterilere birçok kolaylık sağlayan ENTAKSİ İZMİR uyguması bugün, İstanbul UKOME toplantısına damga vurdu. Toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Memişoğlu, İstanbul için İzmir’de uygulanmaya başlayan ENTAKSİ’yi örnek göstererek, “Taksilerin rehabilite edilmesi gerekiyor. belediyenin bu konuda bir orkestra şefi olarak onları düzenlemesi, onları bir ağın içinde kontrol edebilmesi ve taksilere bir şekil şemal gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2020 - 10:43

EGEPOSTASI- İzmir’de şubat ayında mobil uygulama ve internet üzerinden taksilere erişimi sağlayacak olan ENTAKSİ İZMİR, uygulanmaya başlamıştı. Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla birlikte müşteriler internet üzerinden ve mobil uygulamadan taksi çağırabilme imkanına kavuşmuşlardı.

İzmir’in tüm taksileri dijital bir platformada tek çatı altında topladığı ve müşterilere birçok kolaylık sağlayan ENTAKSİ İZMİR uygulaması bugün, İstanbul UKOME toplantısına damga vurdu. 

Toplantıda, 17 bin 395 taksinin bulunduğu İstanbul'a, 1000 adedi dönüşmek isteyen minibüs ve dolmuş olmak üzere toplam 6 bin yeni taksi kazandırılması önerisi üçüncü gündemi getirildi. 

Toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Memişoğlu, İstanbul’da taksi sisteminin düzenlenmesi gerektiğini belirtti ve hayata geçirilecek uygulama için İzmir’de kullanılan ENTAKSİ İZMİR uygulamasını gösterdi.

Taksilerin acilen düzenlenmesi ve rehabilite edilmesi gerektiğini söyleyen Memişoğlu, bu konuda belediyelerin öncülük etmesi gerektiğini ifade etti ve “Bilgi teknoloji kullanılıp taksilerin zapturapt altına alınıp düzeltilmesi gerekiyor. Bu konuda elime geçen bir raporu okuyunca çok mutlu oldum. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir örnek var. İstanbul’da dijital platformları kullanan yolcu sayısı yüzde 1.1. İzmir Büyükşehir belediyesi’ne baktığımızda orada odaların da katılımıyla 2 bin 823 tane olan ticari taksi, dijital bir platforma alınıp bilişim teknolojisi ile yönetiliyor. Verilere göre İzmir’deki taksi yolcusu sayısı bin 207, bu sayı İstanbul’da 892. İzmir’in taksi sayısı İstanbul’un neredeyse onda biri ama onların günlük yolcu taşıma sayısı daha fazla. Demek ki taksilerin rehabilite edilmesi gerekiyor. belediyenin bu konuda bir orkestra şefi olarak onları düzenlemesi, onları bir ağın içinde kontrol edebilmesi ve taksilere bir şekil şemal gelmesi gerekiyor. İzmir örneği beni çok etkiledi. İzmir bütün taksileri kendi platformunda tutmuş, umarım bizde de belki aynı şekilde davranılabilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.