Dolar 32,5499
%0.01
Euro 34,8801
%0.04
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de mutasyonlu virüs yüzde 70 düzeyinde

İzmir’de mutasyonlu virüs yüzde 70 düzeyinde

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İzmir’de son bir haftada vaka sayılarında yüzde 40’a varan artış yaşandığını belirtirken, yatak ve yoğun bakım doluluk oranlarının arttığını ve yeni pandemi servisleri açıldığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 03.04.2021 - 14:51

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Türkiye ve İzmir’de ciddi vaka artışları olmasına rağmen tedbir olarak sadece cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının geri gelmesi ve 13 Nisan’dan itibaren de lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetlerinde paket servisle sınırlandırmasının tedbir konusunda yeterli olmadığını dile getirdi. 
 

“Son bir ayda ciddi vaka artışları var”

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, İzmir’de vaka sayılarının arttığını belirtti. Son bir hafta içinde yüzde 40’a varan artış olduğunu ifade eden Çamlı, vaka sayılarının 280’lerden binlerin üzerine çıktığını dile getirdi. İzmir’de günlük pozitif test sayılarının yüzde 20’lere yaklaştığını kaydeden Başkan Çamlı, “İzmir’de artan vakaların, büyük bir ölçüde İngiliz Varyant virüsleriyle ilişkili olduğunu, yapılan örneklemelerde yüzde 70 düzeyinde pozitif olduğunu biliyoruz. İzmir’de son bir ayda ciddi vaka artışları olmasına rağmen tedbir olarak, cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının geri gelmesi ve 13 Nisan’dan itibaren kafe ve restoranlara lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Bu tedbirler ne Türkiye’de ne de İzmir’de yeterli olmayacak. Giderek artan pandeminin kontrol altına alınması için daha kapsamlı, radikal tedbirlere ihtiyaç olduğunu söylemek mümkün.

“ Pandemi servislerinde doluluk oranları artıyor”

Vali Yavuz Selim Köşger, İzmir’de şu ana kadar 1 milyon 177 bin kişinin aşı olduğunu duyurdu. Bunun üzerine İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı ise bu verilerin içinde tek doz aşıların da olduğunu ifade etti. Çamlı, virüse karşı bağışıklık kazanabilmemiz için 2 doz aşı olmamız lazım. 2 doz aşı olanların sayısı da bildiğim kadarıyla, yaklaşık 484 bin. İzmir’in şu anda nüfusunun yaklaşık yüzde 11’inin 2 doz aşı olduğunu söyleyebilirim. İzmir’de bazı ( Aile Sağlık Merkezleri) ASM’lere aşı gelmediğini ya da o gün için randevular kadar aşı temin edilmediği şeklinde duyumlarımız oldu. Ama bütün İzmir’de böyle bir genelleme yapabilme durumunda değiliz” dedi.

“Bizimle bilgi paylaşılmıyor”

Öte yandan son günlerde tartışma konusu olan yatak doluluk oranları ile ilgili bilgi veren Başkan Çamlı, “Resmi bir açıklama bizimle paylaşılmıyor. Ancak özellikle pandemi servisinde, giderek artan bir doluluk yaşandığı duyumlarımız var. Hastanelerde, yeni yoğun bakımlar açıldığını ve açılma çabasında olduğunu biliyoruz.Hastane yatak ve yoğun bakım doluluk oranları konusunda, Valilik ve Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapılarak kamuoyu aydinlatılmalıdır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.