Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de kesik kolon iddiası: ‘2. Rıza Bey’ olmasın!

İzmir’de kesik kolon iddiası: ‘2. Rıza Bey’ olmasın!

İzmir’in Karabağlar ilçesinin Poligon Mahallesi’nde 10 kat ve 24 daireli Mehmet Akif Ersoy Apartmanı’nın giriş katındaki dükkanın tadilat çalışmaları sırasında kolonlarının kesildiği iddia edildi. Apartman sakinleri söz konusu iddialarla ilgili yetkililere şikayet başvurusunda bulunmalarına rağmen muhatap bulamadıkları gerekçesiyle isyan etti.

  • Ege Postası
  • 21.06.2022 - 13:19

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği deprem, acı bir gerçeği de ortaya çıkarmıştı.  

Depremde yıkılan binalardan Rıza Bey, Yılmaz Erbek ve Yağcıoğlu Apartmanları’nın kolonlarının kesildiği iddiaları günlerce kamuoyunu meşgul etmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı.

Üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen İzmir’de depremin acı hatıraları tazeliğini korurken, bu kez Karabağlar ilçesinin Poligon Mahallesi’nde İnönü Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Apartmanı’nda yeni bir ‘kesik kolon’ iddiası ortaya atıldı. 10 katlı, 24 daire ve 8 dükkandan oluşan apartmanın giriş katında bulunan eski kuaför dükkanının yerine taşınan yeni kiracıların tadilat çalışmaları sırasında elektrik kablolarını geçirebilmek için kolon ve kirişleri kestirdiği öne sürüldü.

Durumu tespit eden apartman yöneticisinin çektiği fotoğrafları apartman sakinlerinin bulunduğu WhatsApp grubunda paylaşmasıyla olaydan haberdar olan apartman sakinlerinin yaşananlara büyük tepki göstererek, CİMER’e şikayet ettikleri, ancak bu şikayetten bir geri dönüş alamadıkları öğrenildi.

“ŞİKAYET ETTİK KİMSE İLGİLENMEDİ”

Büyük bir tedirginlik yaşayan ve konuyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulunan, ismini vermek istemeyen bir apartman sakini ise yetkililere başvurmalarına rağmen muhatap bulamadıklarını belirterek “Yıl olmus 2022, daha 2 sene önce İzmir’de büyük depremde insanlar can vermiş. Burada hala iki tane kablo için kolon kesiyorlar. Biz apartman sakinleri olarak bu konuyu CİMER’e kadar taşıdık ama maalesef yetkililer buraya gelip bakma lütfunu göstermedi. Biz yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştıkça sürekli ‘Şurayı ara, buraya git’ diye yönlendiriliyoruz. Bakmaları için illa insanların başına bir şey mi gelmeli?” sözleriyle veryansın etti.

“BİNANIN ALTINDAN METRO HATTI GEÇİYOR”

Bununla birlikte apartman sakini olası bir depremde burada büyük bir facianın yaşanma ihtimalinden endişe duyduklarını belirterek “Maalesef bu bina şu anda en küçük depremde yıkılacak durumdadır. Bu binanın altından metro hattı geçiyor. İş çıkışı binanın önü trafik yoğunluğundan komple kapanıyor. Sokağımız insan kaynıyor. Bu durumda bu binanın bir depremde yıkılması Allah korusun facia demektir. Ama maalesef ilgilenen yok” diye ekledi.

BELEDİYE DENETİM YAPACAK

Öte yandan apartman sakinlerinin durumu son olarak Karabağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bildirdiği ve belediye ekiplerinin de gelen şikayet üzerine yarın apartmana giderek binada denetim yapacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.