Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yine sallandı

İzmir yine sallandı

İzmir'de saat 16.26'da 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İki gün önce yine Buca ilçesi merkezli depremin ardından sarsıntıyı yaşayan İzmirliler panik yaşarken, bazı vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı.Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremle ilgili olumsuz ihbar gelmediğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 05.11.2022 - 16:27

EGEPOSTASI- İzmir'de 16.26'da deprem meydana geldi.  AFAD'ın açıkladığı verilere göre, 3.7 büyüklüğünde depremin derinliği 9.97 kilometre olarak ölçüldü. 

Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Gaziemir olarak açıkladı. Kandilli verilerine göre, depremin büyüklüğü 3.6 derinliği ise 11.1 kilometre olarak duyuruldu.

İki gün önce yine Buca ilçesi merkezli depremin ardından sarsıntıyı yaşayan İzmirliler panik yaşarken, bazı vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı.

Vali Köşger: Depremle ilgili olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremle ilgili olumsuz bir ihbar bulunmadığını belirterek, ''Saat 16.26 itibariyle ilimizde Buca merkezli 3.7 büyüklüğünde ve yerin 9.9 km derinliğinde artçı bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar depremle ilgili olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır. Tüm İzmirli hemşerilerimize geçmiş olsun'' dedi. 

Başkan Soyer: Olumsuz bir durum tespit edilmedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise açıklamasında, ''Buca'da meydana gelen 3,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İtfaiye zabıta ve teknik ekiplerimizin yaptığı ilk incelemeler sonucu olumsuz bir durum tespit edilmedi. Geçmiş olsun İzmir’im'' ifadelerine yer verdi. 

İzmir'de art arda depremler

Perşmebe günü saat 03.29'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve kentte büyük paniğe neden olmuştu. İki kişinin hayatını kaybettiği depremde, Konak ilçesinde bulunan Selahattinoğlu Cami minaresi yıkılmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.