Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valisi'nden omicron varyantıyla ilgili açıklama

İzmir Valisi'nden omicron varyantıyla ilgili açıklama

Türkiye’deki 6 omicron varyantı vakasının 5’inin İzmir’de olmasına ilişkin konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 5 hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu, 2 hastanın virüsü kaptığının farkına bile varmadığını belirtti. Öte yandan Vali Köşger, Omicron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 13.12.2021 - 14:20

Güney Afrika'dan yayılan ve kısa sürede Avrupa'da görülen omicron varyantı Türkiye'de de görülmüş, konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bizde 6 omicron vakası var. İstanbul'da 1, İzmir'de 5 vaka var” açıklamasında bulunmuştu.

6 omicron varyantı vakasının 5'inin İzmir'de olmasına ilişkin durum değerlendirmesi yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Covid-19'la mücadelenin sürdüğünü belirterek, "5 omicron vakası İzmir'de görüldü. Buradan gönderdiğimiz örnekler Ankara'da tahlil edildi ve orada tespit edildi. Türkiye'deki 6 vakanın 5'i İzmir'de. Hastalara ulaşıldı. Sağlık durumları iyi. Uzmanlar bu varyantın diğerlerinden daha hafif olduğunu belirtti. Mücadele sürecek" dedi.

Omicron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını ifade eden Vali Köşger, “5 hastanın durumu iyi. Çok hafif atlatmışlar. Hatta 2'sinin hiç farkına bile varmadan atlattığı söyleniyor. Virüsü nereden kaptıklarına dair bir bilgi yok ancak bu kişiler İzmir'de yaşıyor." dedi.

Bu arada virüse yakalanan 5 kişinin tedavisine evde devam edildiği belirtildi.

Öte yandan Vali Köşger, "İzmir'de yoğun bakımlarda, en yoğun dönemlerde bile sıkıntı olmadı. Şimdi de hiçbir sıkıntı yok. Günlük vaka sayımız da bin- bin 400 arasında seyrediyor. 3-4 aydır vaka sayısı aynı civarda” diye konuştu. (İHA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.