Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu İzmir'de özlemle anıldı

Uğur Mumcu İzmir'de özlemle anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 29'uncu yılında İzmir’de düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle anıldı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 13:57

EGEPOSTASI - Ankara’da 24 Ocak 1993’te evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de unutulmadı.

Mumcu için İzmir’in çeşitli yerlerinde anma törenleri düzenlendi. Düzenlenen anma törenlerine ilçe belediye başkanları, siyasi parti milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mumcu’nun özlemle anıldığı törenlerde duygu dolu anlar yaşandı.

Aliağa'da da programlar vardı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi de kentte bir anma programı düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Aliağa Uğur Mumcu Parkı'ndaki törende konuşmalar yapılarak usta gazeteci anıldı. Tören sonrası etkinliğe katılanlar, Mumcu’nun anısına Uğur Mumcu Parkı’ndaki büste karanfiller bıraktı.

Anma programına; ADD Aliağa Şubesi Başkanı Suat Kıvılcım, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti Aliağa Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Moğulkoç, Emekli-Sen Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, CHP gençlik ve kadın kolları, Alevi Kültür Derneğinden üyeler, Eğitim-İş Sendikası Aliağa Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.