Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir'den 'yardım' çıkışı

İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir'den 'yardım' çıkışı

İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki 9,8 milyon ilkokul ve ortaokul öğrencisinden 2,1 milyonunun şartlı eğitim yardımı aldığına dikkat çekerek, “Yardımlar önemli ancak yetersizdir. Bir öğrenci, aylık 55-90 lira ile nasıl okula gidebilsin, nasıl beslenebilsin” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 16:28

İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı verilerinden yola çıkarak, Türkiye'de yardıma muhtaç ilkokul ve ortaokul öğrenci sayısı ile aldığı yardım miktarlarına ilişkin bir çalışma yaptı. Türkiye’de 9,8 milyon ilkokul ve ortaokul öğrencisi olduğunu ve bunlardan 2,1 milyonunun şartlı eğitim yardımı aldığını kaydeden Demir, “Şartlı eğitim yardımı nedir? Sosyal güvencesi olmayan, muhtaç durumda bulunan, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak ailelerin çocuklarının eğitime devam etmeleri için ilköğretime giden erkek öğrencilere aylık 55 lira, kız öğrencilere 60 lira; ortaöğretime giden erkek öğrencilere 70 lira, kız öğrencilere 90 lira tutarında ödeme yapılmaktadır. Şartlı eğitim yardımından 2021 yılında 2 milyon 128 bin 750 öğrenci faydalandı. Yardımlar önemli ancak yetersizdir. Bir öğrenci aylık 55-90 lira ile nasıl okula gidebilsin, nasıl beslenebilsin” diye konuştu.

Çocukların beslenme yetersizliği ve açlıkla karşı karşıya kaldığını belirten Demir, şunları söyledi:

“Toplum sağlığı açısından, fakir ve muhtaç durumda bulunan ailelere çocuklarını okula göndermeleri için yapılan şartlı eğitim yardımı ödeme tutarının artırılması gerekmektedir. Bu konunun sadece iktidarın değil muhalefet partilerinin de gündeminde olması gerekmektedir. Beslenme yetersizliği ile karşılaşan çocuklar, bir taraftan açlığa karşı uyum göstermeye çalışıp özellikle büyümesini yavaşlatırken diğer taraftan bedensel güçsüzlük nedeniyle birçok enfeksiyon hastalığına yakalanma riski taşır. Çocukları yoksulluktan koruyacak etkili önlemler alamazsak toplum olarak, çocukların gözlerindeki ışığın sönmesinin utancını da taşımak zorunda kalırız.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.