Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Tabip Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

İzmir Tabip Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

İzmir Tabip Odası 2020 -2021 dönemi Olağan Genel Kurulu 10 Temmuz 2021 tarihinde Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Kurul sonrası önceki dönemlerde İzmir Tabip Odası Başkanlığı da yapmış olan Prof Dr. Orhan Süren anıldı.

  • Ege Postası
  • 12.07.2021 - 10:38

Tabip Odası’nın Olağan Kurlu’nda Divan başkanlığına Prof. Dr. Feride Aksu Tanık divan üyeliklerine ise Dr.Zehra Mete, Dr.Leyla Gülseren ve Dr.Aydan Taka Küçük oy birliğiyle seçildi. Ek gündem önerilerini alınması ve oylanması sonrasında İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı tarafından açılış konuşması yapıldı. Oda üyesi Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın konuşmasının ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel 2020-2021 yılı İzmir Tabip Odası çalışma raporunu sundu. Etkinlik dizini, komisyon raporları, hekim meclisi çalışmaları, sağlıkta şiddete karşı yapılan etkinlikler ve basın açıklamaları odada gerçekleştirilen online konferans, panel ve söyleşiler hakkında açıklamalarda bulundu. İlk yardım eğitim merkezi eğitimleri etkinlikleri konusunda bilgi verildi. Odanın medya ve sosyal medya etkinlikleri bu alandaki erişim ve görünürlükleri konusunda açıklamalarda bulundu. Oda Hukuk bürosu ve onur kurulu çalışmaları konusunda bilgi verdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu muhasip üye Dr. Behiye Mungan mali durum hakkında bilgi vererek bilançoları sundu. Daha sonra söz alan Denetleme Kurulu üyesi Dr. Fatih Sun denetleme kurulu raporunu sundu. Raporların sunumunu takiben Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Denetleme Kurulu raporu oybirliği ile ibra edildi. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel tarafından okunan tahmini bütçe genel kurul tarafından oybirliği ile onaylandı. Genel Kurulda yapılan oylama ile Yönetim Kuruluna kalemler arasından harcama yapma yetkisi verildi.

Ek gündem maddelerine geçildi. Kadın sağlığı ve kadın Hekimlik komisyonu adına Dr. Mübetcel İlhan “Cinsel şiddeti önleme ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleme yönergesini” sundu.

Dilek ve temennilerin ardından ara genel kurul sona erdi.

SÜREN UNUTULMADI

Kurul sonrası önceki dönemlerde İzmir Tabip Odası Başkanlığı da yapmış olan Prof Dr. Orhan Süren için bir anma gerçekleştirildi.

Prof Dr. Orhan Süren ‘in fotoğraflarından oluşan bir sunumunun ardından söz alan eşi Prof Dr. Türkan Süren , Orhan Süren’in İzmir Tabip Odası’nda görev alma ve mücadele sürecinden kesitler paylaştı.

Süren’in Tabip Odasına hizmetleri, katkıları, İzmir Tabip Odası binasının satın alınması süreçlerini anlatan Dr. Ali Ağzıtemiz , hocamızın vazgeçmeyen, biat etmeyen onurlu duruşuna vurgu yaptı. Daha sonra söz alan Dr. Fatih Sürenkök, Dr. Mustafa Vatansever ve Doç. Dr. Sait Ada, Prof. Dr. Orhan Süren hocamızla ilgili anılarını paylaşarak, onun kişilik özellikleri, hekimlik ve hocalık yaşamı, hekim örgütü mücadelesine bakışı konusunda düşüncelerini aktardılar.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı anma töreninin son bölümünde söz alan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “ Prof Dr. Orhan Süren gibi hocalarımızın öğrencileri olmak bizler için her zaman gurur verici olmuştur. Karanlık dönemlerdeki onurlu duruşu , iyi hekimlik mücadelemizde yol gösterecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.