Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir seferber oldu! 'Ölüm gemisi'ne karşı ortak dava!

İzmir seferber oldu! 'Ölüm gemisi'ne karşı ortak dava!

Brezilya donanmasına ait nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo, Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’ne doğru seyir halinde. Bilim insanlarının tüm uyarılarına rağmen İzmir'e doğru yol alan asbest yüklü dev geminin gelmemesi için tüm İzmir seferber oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ortak dava açıyor.

  • Ege Postası
  • 23.08.2022 - 13:45

EGEPOSTASI- Türk firması Sök Denizcilik Şirketi'nin 2021 yılının Nisan ayında Brezilya'dan satın aldığı nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo'nun, söküm için İzmir Aliağa'ya getirilmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen ay izin vermişti.

Bilim insanlarının, söz konusu asbestli geminin söküm işlemlerinin çevreye ve halk sağlığına vereceği büyük zararlar hakkındaki uyarılarına rağmen bakanlığın onay vermesi kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Bakanlık, tepkilere karşın geri adım atmazken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile sendikalar, baro, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları kararın iptali için gerekli hukuki mücadeleyi yarın başlatıyor.

Ortak dava açacaklarını belirten Soyer sosyal medyadan "Zehir gemisini kentimizde istemiyoruz. Tonlarca zehirli maddeyle yola koyulan Nae São Paulo gemisinin karşısında sendikalarımız, baromuz, meslek odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte duruyoruz. Basın açıklaması ve ortak davamız için yarın Bayraklı Adliyesindeyiz." mesjaını paylaştı.

Öte yandan 5 Ağustos'ta Rio De Jenario Limanı’ndan İzmir'de doğru yola çıkan geminin son bulunduğu konum ise Senegal açıkları...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.