Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir psikolog tavsiyeleri

İzmir psikolog tavsiyeleri

Klinik psikolog alanında uzmanlaşmış ve sosyal uyum gibi sorunlar ile de ilgilenen kişinin yaşamanı negatif yönde etkilen sorunları çözmeye yardımcı olan psikologdur.

  • Ege Postası
  • 07.07.2020 - 16:41

Yapılan araştırmalarda; anksiyete bozuklukları, baş ağrısı, kulak çınlaması, uyku bozuklukları, majör depresyon, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, karmaşık yas ve tükenmişlik sendromu gibi çeşitli hayatı olumsuz etkileyecek sorunların giderilmesine yardımcı olur. yardımı ile hayatınızı kötü etkileyecek sorunlardan kurtulabilirsiniz. 

Günümüz koşullarının yıpratıcı etkilerine hepimiz maruz kalmaktayız. Psikolojik destek almak mental ve beden sağlığımız açısından çok önem taşımaktadır. Psikoterapideki en önemli amaç; kişinin kendini tanıması ve sorunlarını çözebilmesi için gereken psikolojik ortamı hazırlamaktır. Kendimizde olağandışı ruhen bir durum hissetmemiz durumunda destek almaktan çekinmemeliyiz.

Gündelik olaylar, iş stresi, elinizde olmayan durumlardan kaynaklanan sorunlar, ekonomi, aile, pandemi ve sizin hatırlamadığınız travma sonrası hasarlar yüzünden hayatınızla ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz ya da hayatta doğru kararlar almak ve sağlıklı birey olmak adına danışmana ihtiyacınız olabilir. Bu gibi durumlarda İzmir psikolog ile çözüme kavuşabilirsiniz.

Terapinin Avantajları ve Ruh Sağlığı İçin Önemi

Psikoloji insan ve hayvan davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Düşünme, algılama, hafıza, muhakeme gibi zihinsel süreçlerin davranışlarla ilişkisini anlamaya çalışır ve bu süreçlerde meydana gelen sorunlara çözümler bulmayı hedefler.Psikoloji bilimindeki gelişmeler insan davranışlarını, kişilik gelişimini ve çevresel koşulların bu kavramlar üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaya imkan sağladı. Bu gelişmeler psikolojik bozuklukların sınıflandırılması ve psikoterapi uygulamalarında ilerlemelere olanak sağladı.

Özellikle psikoterapi uygulamaları bu gelişmelerden yola çıkarak eskiye göre büyük dönüşümler sağladı. Eskiden yıllar süren psikoterapi süreçleri yeni geliştirilen uygulamalarla daha kısa ve sürdürülebilir bir yapıya kavuştu. Bununla birlikte, teknolojik gelişmeler görüşmelerinin de yaygınlaşmasına ve terapiye başlamanın kolaylaşmasına imkan sağladı. Bu gelişmeler psikoterapiye erişimi kolaylaştırdığı gibi devamlılık üzerinde de önemli katkı sağladı. Psikoterapinin çok uzun sürdüğü dönemler insanların gerek maddi gerekse de zamanla ilgili sorunlar sebebiyle daha az başvurdukları bir yöntemken online terapi ve online psikolog görüşmeleri gibi yeni uygulamalarla daha çok tercih edilmeye başladı.

Bugün psikolojideki gelişmelerle birlikte psikologların sıklıkla kullandığı terapilerin başında bilişsel davranışçı terapiler, emdr, act, şema terapi uygulamaları yer almaktadır. Bu terapi uygulamaları 8-12 seans gibi kısa sayılabilecek süreçte farklı yaş grubundan başvuranlara destek olabilmektedir.

Bu yeni uygulamaların farklı psikolojik sorunların üzerinde aldığı etkin sonuçlar sayesinde psikoterapi bilim camiasının haricinde halk arasında da günden güne daha yakından tanınmakta ve kabul görmektedir. Özellikle ilaç kullanmak istemeyen kişiler için de önemli bir alternatif oluşturmaktadır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.