Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Otelciler Odası'ndan 'Güvenli Turizm Sertifikası' açıklaması

İzmir Otelciler Odası'ndan 'Güvenli Turizm Sertifikası' açıklaması

İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerine "Güvenli Turizm Sertifikası" alma zorunluluğunun getirilmesinin küçük işletmeler için sıkıntı yaratacağını iddia etti.

  • Ege Postası
  • 23.10.2020 - 12:12

Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, sermayesi sınırlı olan işletmelerin büyük işletmeler kadar dayanma gücüne sahip olmadığını belirterek, Güvenli Turizm Sertifikası uygulanan işletmelerin 50 odadan 30 odaya düşürülmesinin yerinde bir karar olmadığını savundu.

Sertifika alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, buna uymaması halinde faaliyetine son verileceğine işaret eden Gönen, "Genelgede yer alan maddeler doğrultusunda 'izolasyon alanları ve odaları oluşturma şartı' gibi uygulamaların da küçük otellerdeki mimari yapıya uymayacağı için başka sıkıntılar yaratabileceği ortadadır. Karar gözden geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kararın özel belgeli ve nitelikli belediye belgeli otellerde uygulanması kısmında birtakım zorluklar yaratacağını da savunan Gönen, sertifikasyon ücretinin küçük otelleri zorlayacağını bildirdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.