Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ilk sırada demişti: Bakan Koca o hatayı düzeltti

İzmir ilk sırada demişti: Bakan Koca o hatayı düzeltti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı 5 Mayıs "vaka sayısı en fazla düşen iller tablosu" hatalı çıktı. Koca, tabloyu düzelterek yeniden paylaştı. Dün paylaşılan tabloda İzmir, vaka düşüşünün en çok olduğu il olarak duyurulurken düzeltilen tabloda vaka sayısının en çok azaldığı 10 il arasında yer almadı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2021 - 17:28

EGEPOSTASI- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vaka sayılarında en çok azalış olan illeri paylaşmıştı.

Bakan Koca’nın paylaştığı grafiğe göre; İzmir vaka sayılarında en çok düşüş yaşayan iler arasında ilk sırada yer almıştı.

GRAFİK YANLIŞ ÇIKTI

Öte yandan; dün Bakan Koca'nın 5 Mayıs'ta yayınladığı tablo ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tablo çelişkili çıktı. Bakan Koca, gelen tepkilerin ardından tabloyu düzeltti.

Düzeltilen tabloya göre vaka azalışının en çok olduğu il Çanakkale olurken İzmir, vaka azalışının en çok olduğu 10 il arasında yer almadı.

Bakan Koca, yapılan hataya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum" dedi.

Bakan Koca'nın açıkladığı hatalı tablo ise şöyle:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.