Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir için orman yangını uyarısı

İzmir için orman yangını uyarısı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde orman yangını riskinin çok yüksek olduğunu belirterek uyardı.

  • Ege Postası
  • 15.07.2022 - 13:28

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'Orman Yangınları Erken Uyarı Sistemi' haritasını sosyal medya hesabından paylaşan Vali Köşger, İzmir'e önümüzdeki 3 gün için uyarı yaptı.

Vali Köşger’in açıklaması şöyle:

"Değerli İzmirliler; Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngörülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın."

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince de bölge müdürlük sorumluluk sahasındaki müdürlerine ve ekiplerine yangın riski uyarısında bulundu. Orman işletme müdürlerine bugünden itibaren hafta sonu dahil 3 gün boyunca saatte 60 kilometre şiddetli rüzgâr ve yüksek sıcaklık nedeniyle yangın riskinin yüksek olduğu belirtildi. Teknik eleman, ekip ve kulelerin teyakkuz durumunda bulunması, devriye gezilmesi ve ateş yaktırılmaması dahil yangınla ilgili tüm tedbirlerin alınmasına ilişkin uyarıda bulunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.