Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden aşı çağrısı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden aşı çağrısı

Basın mensupları, koronavirüs aşılama sürecinde öncelikli gruplar arasına alınırken, aşı için basın kartı şartı getirilmesine yönelik İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. İGC'den yapılana açıklamada, "Gazeteciler görevleri uğruna hayatını riske atan ve kamu yararına çalışan bir mesleğin mensuplarıdır.Ancak basın kartı olmayan basın çalışanlarının, genç gazeteci meslektaşlarımızın da bu sisteme dahil edilmesi şarttır.Meslek Örgütleri sahada çalışan, basın kartı olmayan meslektaşlarımız için de referans kaynağı olarak alınmalı, aşı listeleri meslek örgütlerinden talep edilmelidir." denildi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 09:58

Sağlık Bakanlığı'nın gazetecilere yönelik aşı takviminde basın kartı olanlar öncelikli sayıldı. Ancak basın kartı olmayan gazetecilere bu öncelik tanınmadı. Yapılan bu ayrımcılığa İzmir Gazeteciler Cemiyeti tepki gösterdi.

İGC Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak T.C. Cumhurbaşkanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Toplumla her zaman iç içe olan, sahada çalışan, pandemi sürecinde mesai tanımadan gece gündüz görev yapan gazetecilerin de korunması ve salgının önlenmesine katkıda bulunulma çabası sevindirici olmakla birlikte eksik bir karardır.

Gazeteciler görevleri uğruna hayatını riske atan ve kamu yararına çalışan bir mesleğin mensuplarıdır.

Ancak basın kartı olmayan basın çalışanlarının, genç gazeteci meslektaşlarımızın da bu sisteme dahil edilmesi şarttır.

Meslek Örgütleri sahada çalışan, basın kartı olmayan meslektaşlarımız için de referans kaynağı olarak alınmalı, aşı listeleri meslek örgütlerinden talep edilmelidir.

Sesimizi duyurmak için T.C. Cumhurbaşkanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı’na çağrılarımızı yineleyeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.