Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir en çok cinayetin yaşandığı iller arasında: Kadınlar gününde kadınlar için ‘kara tablo’

İzmir en çok cinayetin yaşandığı iller arasında: Kadınlar gününde kadınlar için ‘kara tablo’

TBMM'ye kadına şiddet cezalarını artıran ve erkek için iyi hal indiriminin uygulanmamasını öngören kanun teklifinin getirilmesi konuşulurken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde Türkiye’de yine ‘kara tablo’ hakim oldu. 2021 Ocak ayı ve 2022 Mart ayları arasında Türkiye’de 327 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 268 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu. İzmir’de ise 10 kadın şüpheli şekilde ölü bulunurken 15 kadın eril cinayete kurban gitti.

  • Ege Postası
  • 08.03.2022 - 12:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Tüm dünya salgın ve savaşın yanında bir yandan da yıllardır artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini konuşuyor. 

Kadının toplumdaki rolüne ve cinayetlere karşı farkındalık çalışmaları dünyanın dört bir yanında devam ederken Türkiye gibi kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddette ilk sıralarda yer alan ülkelerde halen kadına yönelik şiddetle mücadele için kanunsal düzenlemeler üzerinde çalışılıyor.

Bu kapsamda; kaybedilen binlerce kadının ardından AK Partili kadın milletvekilleri bugün TBMM'ye kadına şiddet cezalarını artıran kanun teklifi verecek. Teklif ile bazı eylemler yeni suç unsuru olarak tanımlanıyor, boşanılan eşe karşı işlenen suçlar da kapsama alınıyor. Kanun teklifine göre failin kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli davranışlar iyi hal ve indirim nedeni olmayacak. 

Bir yandan kadın cinayetlerinde caydırıcı yaptırımlar için çalışma ve mücadele devam ederken ülke çapında yüzlerce kadın eril cinayete kurban gitti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre; 2021 Ocak ayından 2022 Mart ayına kadar Türkiye'de 327 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 268 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Cinayetlerin failleri genellikle eş, sevgili, eski eş ya da eski sevgili olurken cinayetlere gerekçe olarak ise; boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek ve kıskançlık gibi nedenler gösterildi.

İZMİR EN ÇOK ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI İLLERDEN

Kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı iller ise İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Antalya ve İzmir oldu.

Buna göre; Türkiye’nin en büyük 3. kenti olan ve “ülkenin aydınlık yüzü” olarak görülen İzmir'de 10 kadın şüpheli şekilde ölü bulunurken 15 kadın eril cinayete kurban gitti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.