Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e şehit ateşi düştü

İzmir'e şehit ateşi düştü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın acı haberi İzmir'de yaşayan ailesine ulaştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Şırnak’a gitti.

  • Ege Postası
  • 24.05.2022 - 13:19

EGEPOSTASI - Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'ndan şehit haberi geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada uzman çavuşlar Onur Doğan ve Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehit olduğu bildirildi.

Çatışmada yaralanan 4 asker ise bölgeden tahliye edilerek hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Ancak yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ile Uzman Çavuş Bican Kapılay tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

5 ŞEHİDİMİZ AYNI KAREDE

5 şehit askerin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri yaktı. Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Karadan ve havadan operasyonlara devam ediliyor.”

BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR ŞIRNAK'A GİTTİ

MSB, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Şırnak’a gittiğini de duyurdu. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Şırnak’a gitti. Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar Irak sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunarak Pençe-Kilit operasyon bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi aldı ve talimatlar verdi.”

İZMİR'E ACI HABER

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya’nın (24) şehadet haberi İzmir’deki ailesine ulaştı.

Şehidin annesi Nazire Cankaya(47), babası Niyazi Cankaya (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ile birlikte yaşadıkları İzmir’in Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ndeki evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Nişanlı olduğu ve bu yaz evlenmeyi planladığı öğrenilen Cankaya’nın cenazesinin, yarın memleketi Kütahya’nın Simav ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

VALİ KÖŞGER'DEN TAZİYE MESAJI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, taziye mesajı yayınladı. "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çankaya'ya Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." açıklamasını yaptı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da mesajında "Şehidimiz var Bornova. Pençe Kilit operasyonunda şehit olan kahraman askerlerimiz arasında Bornova'lı hemşerimiz Hüseyin Cankaya'nın da olduğunu öğrendim. Tekrardan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, PENÇE KİLİT OPERASYONU ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan Piyade Teğmen Abdülkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için başsağlığı mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

"Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.