Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e şehit ateşi düştü!

İzmir'e şehit ateşi düştü!

Hakkari'nin Derecik ilçesinde devriye görevi sırasında 2 gün önce Hacıbey Çayı'na düşen ve cansız bedeni bugün bulunan şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen (25) İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin yakınları yasa boğulurken, şehidin yaşadığı ev ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

  • Ege Postası
  • 02.04.2022 - 20:52

31 Mart Perşembe günü Derecik ilçesi Hacıbey Çayı civarında arama tarama faaliyeti esnasında Samanlı Hudut Birliği'nde görevli Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen (25), bir anda dengesini kaybederek Hacıbey Çayı'na düştü.

Çaya düşerek kaybolan asteğmeni bulmak için AFAD, jandarma ve emniyet birimlerine ait toplam 28 dalgıç, 300 asker ve 30 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 358 personel ve vatandaşın desteğiyle arama çalışmaları başlatıldı.

CANSIZ BEDENİ BUGÜN BULUNDU

Yapılan yoğun arama faaliyetleri sonucu ekipler, bugün saat 15.30 sıralarında Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in cansız bedenini buldu. Şehit asteğmenin naaşının düştüğü yerden yaklaşık bin 600 metre ileride güvenlik korucuları tarafından bulunduğu öğrenildi.

İZMRİ'DEKİ AİLESİNE ŞEHADET HABERİ VERİLDİ

Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in İzmir Buca'daki ailesine acı haber verildi. Şehidin evine giden yetkililer, anne Necla ve baba Fikret Kupşen ile iki kardeşine haberi verdi. Şehidin bekar olduğu ve 3 kardeşten ikiziyle beraber büyüğü öğrenildi.Şehidin haberini alan Kupşen ailesi ve yakınları yasa boğulurken, şehidin oturduğu ev ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin Yeşilbağlar Mahallesi'ndeki evinin önüne Buca Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

YÜREK BURKAN PAYLAŞIM

Öte yandan Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in 2021 Temmuz ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yürek burktu. Şehit Kupşen'in sosyal medya hesabından yedek subay olduğunu açıkladığı ve "Hakkımızda hayırlısı olsun" yorumunda bulunduğu görüldü.

BAŞKAN KILIÇ'TAN TAZİYE MESAJI 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da acı haber sonrası şu mesajı yayınladı: 

Şehidin var Buca! Hakkari'de arama-tarama faaliyetleri sırasında şehit düşen Yeşilbağlar Mahallemize kayıtlı, hemşehrimiz Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'e Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun..."

MSB'DEN  AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan şu açıklama yapıldı;

"31 Mart tarihinde akşam saatlerinde, Şemdinli/Hakkâri bölgesinde devriye görevi icra eden unsurda görev yapan, Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen Derecik Çayına düşerek kaybolmuş, bölgede derhal havadan ve karadan yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. 2 Nisan 2022 tarihinde bölgede yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in naaşına ulaşılmıştır."

Milli Savunma Bakanlığı Bakanı Hulusi Akar, MSB'nin resmi Twiitter hesabından şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen için teziye mesajı yayınladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nin, Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in dengesini kaybedip Hacıbey Çayı'na düştüğü belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"31 Mart 2022 Perşembe günü saat 20:20 sıralarında 34. Hudut Tugay Komutanlığı Derecik Komutan Yardımcılığı Samanlı Tabur Komutanlığı tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen isimli askerimiz dengesini kaybedip Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolmuştur. Yapılan yoğun arama- tarama faaliyetleri sonucu 02 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 15:30 sıralarında Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in naaşı bulunmuştur. Arama- tarama faaliyetleri AFAD, UMKE, Jandarma ve Emniyet birimlerimize ait toplam 12 dalgıç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu olmak üzere 323 personel ve vatandaşlarımızın desteği ile 1 itfaiye aracı, 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 3 bot kullanılarak yapılmıştır. Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.