Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de, YKS'nin ikinci oturumu heyecanı

İzmir'de, YKS'nin ikinci oturumu heyecanı

İzmir'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) için okullara gelen adaylar, koronavirüs tedbirlerine göre salonlara alındı.

  • Ege Postası
  • 27.06.2021 - 11:22

İzmir'de üniversite adayları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) girdi.

İzmir'de 55 bin 863 adayın kayıt yaptırdığı sınav için öğrencilerin çoğunluğu aileleriyle okullara geldi.

YKS'nin dün yapılan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) ardından bugün de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), saat 10.15'te başladı. Adaylar, sınava girecekleri salonlara maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak, alındı. 

İzmir Atatürk Lisesi'nde sınava giren adaylar, heyecanlı olduklarını belirterek, üniversite hedeflerini paylaştı.

Seyhan Elinç, "Şu an çok heyecanlıyım. Dün yapılan birinci oturumda, sınavım güzel geçti. Bugün de inşallah güzel geçer. Çalıştık. Sınavda da çabalayacağız. Hedefim, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi" dedi.

Sınav için umutlu olduğunu söyleyen Asena Abaylı ise "Tüm öğrenciler gibi ben de çok heyecanlıyım. Bir o kadar da huzurluyum çünkü çok çalıştım. İnşallah bunun karşılığını alırım. Umutluyum" diye konuştu.

Üçüncü kez sınava girdiğini dile getiren Kuntay Ege Dedik de "Dershaneye gitmedim. Kendim evde çalıştım. İyi de not bekliyorum. Hedefim, Ege Üniversitesi Gastronomi Bölümü" dedi.

Oğlu sınava giren Hakan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her veli gibi biz de heyecanlıyız doğal olarak. Çocuğumuz inşallah hayırlısıyla iyi derece alır. Herhangi bir bölüm belirtmese de iyi bir puan bekliyor. Puana göre tercihte bulunacak. Pandemi, çocukları ve aileleri olumsuz etkilese de oğlum sınava gayet güzel hazırlandı." dedi.

Okul önünde bekleyenlerden Süleyman Küçük de oğlunun hukuk fakültesini hedeflediğini söyledi.

Salgın döneminde çocukların sınava hazırlanmasının kolay olmadığını belirten Küçük, "Uzaktan eğitimin veriminin yüz yüze eğitimin yerini tutması mümkün değil. Çocuklarımızın istediğimiz şekilde verimli olmaları, sınavda çok başarılı olması beklenemez zaten. Geçen yıllardaki başarı olmaz ama yine de gayretliydi çocuklar. Benim çocuğumun dünkü sınavı ortanın bir tık üstü, beklenenin altında kaldı. Önemli olan bu alan sınavı, burada iyi sonuç alabilirse başarılı olacaklar." diye konuştu.

Sınava giren öğrencilerin aileleri okul önlerinde heyecanla bekledi.

Bazı aileler, yanlarında getirdikleri sandalyelerde oturarak, sınavdan çıkacak çocuklarını bekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.