Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de üniversite adaylarının YKS heyecanı

İzmir'de üniversite adaylarının YKS heyecanı

İzmir'de üniversite adayları Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girdi. Sınav öncesinde bazı adayların ve velilerin heyecanlı olduğu görülürken, sınav saatine son anda yetişen bazı öğrenciler ise koşarak sınav salonlarına girdi. Öte yandan çeşitli nedenlerle sınava yetişememe riski yaşayan çok sayıda adayın yardımına polis ekipleri koştu.

  • Ege Postası
  • 26.06.2021 - 11:58

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2 milyon 592 bin 579 adayın katılımıyla düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bitti.

İzmir'de 83 bin 503 öğrencinin kayıtlı olduğu ve koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen sınava İzmir Atatürk Lisesi'nde girecek öğrenciler, aileleri ile birlikte okul bahçesine geldi. Saat 10.15'te başlayacak sınav öncesinde okulun bahçesine gelen öğrenciler ve veliler, sınav saatini beklemeye başladı. Sınav öncesinde okulun girişine stant kuran Kızılay, öğrencilere su ikramı yaptı. Sınav öncesinde hem öğrenciler hem de velilerin heyecanlı olduğu görüldü. Bazı veliler çocuklarını dua okuyarak, bazıları da sarılarak sınav salonuna uğurladı.

Sınava girecek öğrenciler, belgeleri ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra sınav salonlarına girmeye başladı.

Okula annesi ile gelen Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Murat Can Ateş, sinema yönetmeni olmak istediğini, 1 yıl boyunca sınavlara hazırlandığını, bu nedenle de gergin olduğunu anlattı.

Murat Can Ateş'in annesi Yadigar Ateş ise en az oğlu kadar heyecan duyduğunu aktardı.

Sınavdan iki hafta önce futbol oynadığı sırada ayak parmağı kırılan aday Ömer Ateş ise maliye bölümünde okumak istediğini, 1 yıl kaybetmemek için sınava alçıyla katılmak zorunda kaldığını söyledi.

“Bu senenin herkes için iyi olacağını düşünüyorum”

Öğrencilerden Yağız Güzelkan, heyecanlı olduğunu belirterek, “Bütün sene çalıştık. Güzel geçeceğini düşünüyorum. Sınav zorlayacak, bundan öncesinde LGS oldu. ÖSYM'nin nasıl soracağını gördük az çok. Zorlu bir sınav olacak ama ben bu sene başaracağımı düşünüyorum. Benim 2. senem. Çok çalıştık ve çok emek verdim. Bu senenin herkes için iyi olacağını düşünüyorum. Benim hedefim gemi mühendisi olmak. Geçen sene olmadı, bu sene deniyorum. İnşallah bu sene hedefime ulaşacağım” dedi.

Öğrencilerden Necati Duman ise sınav öncesinde görüşlerini şöyle paylaştı:

“Şu an rahatım. İnşallah güzel geçecek, çalıştık. Ben mezunum 2 sene boyunca çalıştım. Ben sınavı kazanıp İstanbul'a gitmek istiyorum. Orada ev ya da yurda geçip ailemden ayrı yaşamayı öğreneceğim. Deneyim kazanacağım.”

Veliler de heyecanlı

Sınav heyecanını okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veliler de yaşadı. Velilerden Serenat Oğuzhan ise “Oğlum duymasın; ama ben ondan daha heyecanlıyım. Hiç uyumadım desem yeridir. Hayatlarını belirleyecek bir sınav, maalesef ki öyle. Gelecekte yaşayacağı şeylerin büyük çoğunluğu bu sınava bağlı. Çocukların emeğinin karşılığını almasını dilerim. Çünkü ben kendi oğlum adına çok çalıştığını söyleyebilirim” diye konuştu.

Öte yandan sınavın başlamasına kısa bir süre kala bazı öğrenciler koşa koşa sınav salonuna giderken, binalara son alınma saati olarak belirlenen 10.00'dan sonra gelen bir öğrenci ise yetkililerce sınava alınmadı.

Çocukları sınava giren aileler okul önlerinde heyecanla bekledi. Bazı veliler çocuklarını beklerken Kur'an-ı Kerim okudu.

Öte yandan kimliklerini evde unutan bazı adayların yardımına polis ekipleri koştu.

DENİZLİ

Denizli'de 25 bin 62 adayın ter döktüğü sınav öncesi okullarda dezenfektan ve maske dağıtımı yapıldı. Sınava gireceği okulu karıştıran bazı adayları polis ekipleri, sınav salonlarına yetiştirdi.

MANİSA

Manisa'da 6 ilçede yapılan TYT oturumuna 34 bin 609 aday katıldı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri altında sınava girecekleri okul bahçelerinde toplanan adaylar, kimlik kontrollerinin ardından salona alındı.

Bazı öğrenci ailelerinin de sınav merkezleri çevresinde Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettikleri görüldü.

AYDIN

Aydın'da da 12 bin 699 öğrenci, 51 binada sınava girdi.

Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kimlik belgelerinde sorun yaşayan bazı adayları, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sınav salonlarına götürdü.

Kimliğini evde unutan adaylardan Gözdenur Akdağ, polis ekibi tarafından Selim Kiraz Ortaokulu’ndan alınarak işlemlerinin ardından tekrar okula bırakıldı.

Kent genelinde çeşitli sorunlarla sınava yetişememe riski yaşayan yaklaşık 60 öğrencinin ekip araçlarıyla sınav salonlarına götürüldüğü belirtildi.

UŞAK

Uşak'ta da 35 sınav merkezinde 10 bin 558 aday sınava girdi.

Kentteki önde gelen sınav merkezlerinden Uşak Üniversitesi önünde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Bazı adayların sınav salonlarına son dakikada yetiştiği gözlenirken geç kalan bazı öğrenciler de sınav salonlarına alınmadı.

Geç kalarak sınava giremeyen adaylardan Selçuk Kuli, görevlilere aracını park edecek yer bulamadığı için sınava geç kaldığını, 1 dakikayla yetişemediğini söyledi. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.