Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de toplu taşıma kuralları belli oldu

İzmir'de toplu taşıma kuralları belli oldu

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararına göre metro ve tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek. Ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmalı) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alınabilecek.

  • Ege Postası
  • 11.09.2020 - 11:22

EGEPOSTASI- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun Tavsiye Kararı ile Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen Covid-19 Tedbirleri konulu ek genelge kapsamında, illerdeki toplu taşıma kuralları İl Hıfzıssıhha Kurulları'na bırakılmıştı. 

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu İzmir'deki toplu taşıma kurallarını duyurdu.

*Buna göre minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

*Ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltuklarda iki koltuğu kullanılmadan ve karşılıklı yüz yüze gelmeden çapraz oturma düzeniyle) ve ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu alınacak.

*Ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılacak.

*Araç kapasitesinin dolması halinde sürücü tarafından yolcu alınmayacak, ısrarla biniş olması halinde ise araç hareket ettirilmeden sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulacak.

*Bunların dışında kalan raylı sistem araçlarında (metro, tramvay vb.), oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek.

*Vapurlarda oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alınmasına,

*Araçlara yolcu binişlerinde, maskesiz yolcu alınmamasına,

*Tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına oy birliğiye karar verildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.