Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de suç örgütüne yönelik operasyonda 26 kişi tutuklandı

İzmir'de suç örgütüne yönelik operasyonda 26 kişi tutuklandı

İzmir'de çağrı merkezleri kurarak Alman vatandaşlarını dolandırdıkları, elde ettikleri suç gelirlerini kuryeler vasıtasıyla Türkiye'ye getirip aklamaya çalıştıkları öne sürülen suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 26'sı tutuklandı, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2020 - 09:39

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, "suç örgütü kurma ve yönetme", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç gelirlerini aklama" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında 2 Aralık'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan ve dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 26'sı tutuklandı.

Nöbetçi hakimlik 13 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı verdi.

"HIRSIZIN ÜZERİNDEN SİZİN ADRESİNİZ ÇIKTI" DİYEREK DOLANDIRMIŞLAR

Öte yandan, suç çetesinin üyelerinin kurdukları çağrı merkezi ile yaşlı vatandaşları nasıl dolandırdıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinin Almanya ve Avrupa'da bulanan yaşlı vatandaşları arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı vatandaşların adreslerine yakın bir yerdeki bir eve hırsız girdiği ve hırsızların evden ziynet eşyaları ve para çaldığını söylediği, hırsızların yakalandığı ve üzerlerinden yaşlı vatandaşların adresinin çıktığını belirttiği, bunun üzerine yaşlı vatandaşların evinde bulunan ziynet eşyalarının ve paraların incelenmesi gerektiğini ifade ederek, yaşlı vatandaşların evde bulunan ziynet eşyalarını ve paralarını bir torbaya koymalarını söylediğini ve daha sonra bir polisin gelip kendilerinden alacağını belirterek, yaşlı vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. Ayrıca, çete üyelerinin dolandırıcılık yöntemi ile elde ettikleri gelirleri Türkiye'de bulunan yöneticilere kurye aracılğı ile gönderdiği belirlendi.

Operasyon

İzmir'de çağrı merkezleri kurarak Alman vatandaşlarını dolandırdığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda 39 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Örgütün, suç gelirlerini Türkiye'de menkul, gayrimenkul alma veya şirket kurma yöntemi ile aklama yoluna gittiği belirlenmiş, yaklaşık 500 milyon lira değerindeki mal varlığına el konulmuştu. AA-DHA

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.