Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı yapıldı!

İzmir'de Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı yapıldı!

İzmir’de, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2021 - 16:40

Sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, güncel mevzuat değişiklikleri, kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi konularında, STK’larının bilinçlendirilmeleri amacıyla düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı İ̇smail Çorumluoğlu’nun yanı sıra, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanı Adnan Zengin, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ve davetliler katıldı.

Çalıştay açılışında konuşan Vali Yardımcısı İ̇smail Çorumluoğlu, sivil toplumun öneminden ve her alanda sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin verimliliğini artırabilmek ve kapasitelerini güçlendirebilmek için hem merkezi hem de yerel düzeyinde çalışmaların devam etmesinin kıymetli olduğunu vurgulayan Çorumluoğlu, çalıştayın hayırlı olmasını diledi.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanı Adnan Zengin ise ülkemizde dernek sayısında ve gelirlerinde önemli oranda artışlar olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının etkinliğini ve faaliyetlerini arttırmak için çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen de STK’ların kamu kurumlarıyla etkin bir iletişim ve iş birliği içerisinde olduğuna vurgu yaparak, katılımcıların görüşlerinin kendileri için bu anlamda çok önemli olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, “Dernekler Mevzuatı” ve “Güncel Mevzuat Değişiklikleri” konulu sunumlar yapıldı.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumu ise; İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçisi Hüseyin Cevahir Özalp’in “STK’lara Yönelik KA/TF ve Risk Bazlı Denetimin Esasları” ve MASAK Uzmanı Özlem Babayiğit’in “KA/TF Kapsamında Derneklerin Denetiminde Karşılaşılabilecek Hususlar” konulu sunumlarıyla tamamlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.