Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de şehit yakınları Kadifekale Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti

İzmir'de şehit yakınları Kadifekale Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti

İzmir'deki şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde Kadifekale Hava Şehitliği'nde bulunan şehitlerinin mezarlarına yaptıkları ziyarette duygulu anlar yaşadı. Şehit annesi Mesude Çelik, “Tam kapanma döneminde şehitlik ziyaretleri açık ama 100 trilyon da ceza yazsalardı gelirdim. Yarın da geleceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2021 - 12:37

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından Ramazan Bayramı nedeniyle iki günlüğüne muaf tutulan şehit yakınları, erken saatlerde Kadifekale Şehitliği'ne geldi.

Şehitlerinin kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okuyan aileler, Türk bayrakları asılı mezarlara çiçek bıraktı, mezarları temizledi.

Oğlu Jandarma Kıdemli Başçavuş Halit Zilani Çelik'i 2016 yılında Diyarbakır'da şehit veren Mesude Çelik, “Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. 2016'da oğlum Diyarbakır'da şehit oldu. İki tane çocuğu 17 yaşında kızı ve 16 yaşında oğlu vardı. Diyarbakır Sur'da olaylar karışınca çocukları İzmir'e getirdik, kendisi orada kaldı. ‘Vatan' dedi başka bir şey demedi. Babası çocuk gibi karşısında ağladı, ‘bırak' dedi. Bırakmadı. Babası ‘gel' dedi, getiremedik. Şimdi hiç gelmiyor. Tam kapanma döneminde şehitlik ziyaretleri açık ama 100 trilyon da ceza yazsalardı gelirdim. Yarın da geleceğim. Canımı da versem geleceğim. 4 aydır hastanede yatıyorum. Bugün oğlumla bayramlaşmaya geldim. Yarın da hasta yatağından kalkıp geleceğim. Çok güzel mertebede ama Allah hiçbir anaya bu acıyı göstermesin. Kardeşinin saçları bir gecede bembeyaz oldu. Babası hastalandı. Üniversite okudu, askeriyeye gönderdik. Pişman değilim. 10 çocuğum olsa yine gönderirim” diye konuştu.

Baba Mehmet Çelik de, “Yazık değil mi bu çocuklara? Hepsi vatan, millet için şehit oldu. Hiç ayrım etmediler ki. Duyarlı insanlar da var ama duyarsız insanlarda hakkımız varsa haram olsun” dedi.

Tire’de şehit aileleri, şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti

İzmir'in Tire ilçesinde şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde ilçede bulunan şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından Ramazan Bayramı nedeniyle iki günlüğüne muaf tutulan şehit yakınları, erken saatlerde kabristana geldi.

Aileler şehitlerinin kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu. Bazı aileler de Türk bayrakları asılı mezarların temizliğini yaptı.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, şehitliğe gelerek ziyarette bulundu ve kabirlere gül bıraktı.

Şehit aileleriyle bayramlaşan Duran, AA muhabirine, "Bugün bu ülkede bağımsız olarak özgür olarak güvenlik içerisinde yaşamamızı sağlayan kahraman şehitlerimizi ziyaret ettik. Allah onlardan razı olsun mekanları cennet olsun." dedi.

Bingöl'de 1993'te şehit olan Piyade Komando Er Bülent Setreli'nin annesi 73 yaşındaki Zahide Setreli de acısının ilk günkü gibi olduğunu, her bayram öncesi şehidi için dua okumaya geldiğini dile getirdi. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.