Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sağlıkçılar ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının uzatılmasını talep etti

İzmir'de sağlıkçılar ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının uzatılmasını talep etti

İzmir'de sağlıkçılar, ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının 31 Aralık'a kadar uzatılmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 08.07.2021 - 16:40

İzmir'de sağlık çalışanları, 30 Haziran itibarıyla sona eren ulaşım ve sosyal tesislerden ücretsiz yararlanma hakkının uzatılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar verilen ücretsiz toplu taşıma ve otopark hizmetlerini, belediyenin gelirlerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini savundu.

Sağlık çalışanlarının salgınla ilgili mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Atıcı, "Özellikle aşılama ve filyasyon ekipleri sahada, diğer sağlık çalışanları da hastanelerimizde takdir edilecek mücadele vermektedir. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıl sonuna kadar sağlık çalışanlarına vermiş olduğu ücretsiz ulaşım ve otopark hizmetlerinden bir anda ne olduysa vazgeçmesi anlaşılır bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi tarafından bazı kamu görevlilerinin ulaşım hizmetlerinden indirimli, ücretsiz yararlanmaları doğrultusunda karar alındığını belirten Atıcı, şöyle devam etti:

"Kamusal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarına da ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanma imkanının verilmesi, zor şartlar dahilinde görev yapan sağlık çalışanları açısından moral ve motivasyon sağlayacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışına uymayan bu kararın, sağlık çalışanlarını üzdüğü ortadadır. Her türlü zorlukla mücadele eden sağlık çalışanları, bu zor zamanlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm yetkili kurumlardan fedakarlık yapmalarını istiyor."

Atıcı, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve otopark uygulamasının yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cihan Bektaş da Büyükşehir Belediyesince kendilerine "Sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşım ve kamuya ait sosyal tesislerden yararlanma hakkının 31 Mart 2021'e kadar devam etmesi kararı alınmıştır. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla sağlık çalışanlarının bu hakları 31 Aralık 2021'e kadar uzatılmıştır." yazısının gönderildiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin sonrasında bir yazı daha gönderdiğini bildiren Bektaş, burada "ücretsiz ulaşım ve sosyal tesislerden yararlanma hakkının Haziran 2021 sonu yerine sehven Aralık 2021 sonu olarak belirtildiğinin" yazdığını aktardı.

Bektaş, ücretsiz ulaşımın özellikle çok çalıştıkları salgın döneminde kendilerine moral olduğunu kaydederek, "Bunun 'Yanlışlık yapıldı.' diyerek üzerinin kapatılması bizi üzdü. Biz de Soyer'e yeniden yazı yazdık. 31 Aralık'a kadar uzatılmasını istedik." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ücretsiz taşıma kararı alma yetkisinin kendilerinde olmadığını savundu. (AA)

Başkan Bektaş'tan ücretsiz ulaşım çağrısı

Sağlık Sen İzmir 1 No.'lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenerek, “Sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu ulaşım hakkına dokunmayın” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşıma hakkının devam etmesi için çağrıda bulundu. Sağlık çalışanlarının özellikle pandemi ve aşılama sürecinde uzun ve meşakkatli mesailer yaptığını aktaran Bektaş, ücretsiz ulaşım konusunda yeniden bir düzenleme talep ettiklerini söyledi.

"Pandemi ile savaşımız devam ediyor"

Pandemiye karşı mücadelenin devam ettiğini belirten Bektaş, “Sağlık çalışanları olarak 1 yılı aşkın süredir, Covid-19'a karşı tabiri caizse insanüstü bir mücadele veriyoruz. Aylarca evlatlarımızdan, ailelerimizden uzak, hastane köşelerinde 3-4 saatlik uykularla çalışıyoruz. Vaka sayıları her arttığında, çalıştığım birimler, yerler değişti, değişiyor. Kimimiz filyasyon ekiplerinde, kimimiz pandemi servislerinde, kimimiz seyyar olarak alanlarda, kimimiz hangi hastanede ihtiyaç varsa orada vazifemizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Şu anda da aşılama çalışmaları kapsamında evlerimizden kilometrelerce uzak AVM'lerde, havalimanlarında, askeri birliklerde, cezaevlerinde aşılama yapıyoruz. Neredeyse her ay, virüsün farklı bir versiyonunu konuşuyor, tartışıyoruz. Pandemi ile savaşımız devam ediyor" dedi.

"Ücretsiz toplu ulaşımdan yararlanma hakkımız elimizden alınıyor”

Ücretsiz toplu ulaşım haklarının yeniden gündeme gelmesini talep eden Bektaş, şöyle devam etti: "Temennimiz hiç kimsenin canı yanmadan, bu virüs yüzünden bir evladın daha annesiz, bir annenin daha evlatsız kalmaması. Biz bu sebeple, bu motivasyonla evlatlarımıza, analarımıza hasret mücadelemizi sürdürüyoruz. Mücadelemizi takdir ettiğini söyleyen devlet büyüklerimiz, yerel yönetimlerimiz de yeri geldi bizleri alkışladı, yeri geldi pohpohladı, yeri geldi sırtımızı sıvazladı ama hiçbir zaman, ‘Ne yaşadığımızı, nasıl yaşadığımız, gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu' hiç kimse sormadı. Biz söyledik, haykırdık, yazdık, çizdik, anlattık ama sesimizi duyan olmadı. Döner sermaye sisteminin çarpıklığı, ek ödemeler, nöbet ücretleri, ücret politikalarındaki haksızlıklarla baş başa bırakıldık. Şimdi de, birçoğumuz çalıştığımız hastanelerden, evlerimizden uzak alanlarda görev yaptığımız bilindiği halde, ücretsiz toplu ulaşımdan yararlanma hakkımız elimizden alınıyor”

“Bize destek olun”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenen Bektaş, “Henüz ahde vefa zamanı bile değil, savaş, mücadele devam ediyor. Hala sahalardayız, hala alanlarda, hala virüsün her versiyonuna karşı en ön safta cansiperane çalışıyoruz. Bize alkıştan başka verilen tek şey olan ücretsiz toplu taşıma hakkının geri alınması hangi vicdana, mantığa sığıyor? Pandemi süreci sona erdi de, sağlık çalışanlarına mı söylenmiyor? Herkes çalıştığı hastaneye döndü de bizim mi haberimiz yok? Bu nasıl bir karardır? Buradan hem Sağlık Bakanlığı'na hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz, ‘Ücretsiz toplu taşıma kullanma hakkımıza dokunmayın.” Biz sizin için görevimizin başındayız, bizlere köstek değil, destek olun. Olun ki, sağlık çalışanlarının zaten son deminde olan motivasyonu tamamen yok olmasın” çağrısında bulundu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.