Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de peş peşe orman yangınları!

İzmir'de peş peşe orman yangınları!

İzmir’de Çeşme, Menderes ve Bergama ilçelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edildi. Menderes ve Bergama'daki yangınlar kısa sürede kontrol altına alınırken, Çeşme'deki yangın ise yaklaşık 14 saat sonra kontrol altına alınabildi. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2021 - 14:04

Yangın, saat 07.30 sıralarında Karareis yolu mevkiinde meydana geldi. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine ilk etapta bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter ve 3 arazöz sevk edildi. Alevlerin gün içerişinde kısmen kontrol altına alınmasının ardından bölgede 2 helikopter ve 10 arazöz ile çalışmalara devam edildi. Hava kararmadan helikopter sayısı tekrardan 3'e çıkarılırken, karadan da 8 arazöz ile rüzgarın etkisiyle zaman zaman parlayan alevleri kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürüldü.

Havanın kararmasıyla karadan devam edilen müdahalede, alevler yaklaşık 14 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Menderes'teki yangın kontrol altında

Menderes ilçesindeki yangın ise Küner Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgede 2 helikopterle havadan, 6 arazözle de karadan söndürme çalışması başlatıldı. Yangın ekiplerin başarılı çalışması sonucu kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Bergama'da ağaçlandırma sahasında yangın çıktı

Yangın, akşam saatlerinde Kaşıkçı köyü mevkiinde bulunan orman ağaçlandırma sahasında meydana geldi. Bölgeden dumanların yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter ve 8 arazöz olay yerine sevk edildi. Ekiplerin, havadan ve karadan yoğun müdahaleleri sonucunda alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.