Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de korkutan deprem

İzmir'de korkutan deprem

Merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 03.29'daki depremin derinliği 14,47 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, İzmirlilere büyük korku yaşattı. Öte yandan Manisa, Aydın, Kuşadası gibi çevre il ve ilçelerden hissedilen depremin ardından panik yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, meydana gelen deprem sonrası İzmir'e geldi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 03:33

EGEPOSTASI- Kandilli Rasathanesi verilerine göre; İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

03.29'da meydana gelen depremin derinliği 4.5 km olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin derinliği 14,47 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem İzmir'in yanı sıra Manisa, Aydın, Kuşadası, Turgutlu gibi çevre il ve ilçelerden hissedildi.

Deprem İzmirlileri uykudan uyandırarak sokağa dökerken, kentte büyük panik yarattı.

DEPREMDE BİR CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Merkez üssü Buca ilçesi olan depremde, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi'nde bir caminin minaresi yıkıldı. Büyük bir gürültüyle yıkılan minare, depremi yaşayan vatandaşların panik yaşamasına sebep oldu.

VALİ KÖŞGER: GEÇMİŞ OLSUN

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger depremle ilgili bir açıklama yaptı.

Vali Köşger açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Kıymetli İzmirliler. Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun."

500 YILLIK CAMİ

İzmir'in Buca ilçesi merkez üssünde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde Konak ilçesinde bulunan Selahattin Oğlu Cami'nin minaresi hasar gördü. Depremde oluşan hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Hasar tespit çalışmalarının ardından zarar gören telefon ve internet hatları yenilenmeye başladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da bölgeye gelerek bilgi aldı. Batur, "Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Konak'ta sadece bir yerde sıkıntı var. Tescilli bir bina olduğu için tespitleri yapıyoruz. Biraz sonra yıkım ekipleri gelecek. Çalışmaların ardından hemen bertaraf edip ardından yapımını gerçekleştireceğiz. Yapı stoğu olarak değerlendirdiğimiz zaman kentsel dönüşüm diyoruz. Çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde dönüşümün sağlaması için tüm kurumların beraber çalışması gerekiyor. Şu ana kadar ilçemizde başka bir sıkıntı görünmüyor. 500 yıllık bir cami bu. Zaten bölge olduğu gibi tescilli" ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin "Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı" dedi.

Kurum, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kurum, "Güzel İzmir'imize geçmiş olsun. Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Tüm kurumlarla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

BAKAN SOYLU İZMİR'E GELDİ

İzmirlilere 30 Ekim 2020 depremini hatırlatan depremde, bazı binalar hafif hasar alırken,Konak ilçesinde bulunan tarihi Selahattinoğlu Cami'nin minaresi büyük bir gürültüyle yıkıldı. İzmirli vatandaşlar sokağa dökülürken, 2 vatandaşın ise panikle balkondan atladığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da deprem haberinin ardından İzmir'e geldi.

 Bakan Soylu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile birlikte Kubilay Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Bakan Soylu ve beraberindekiler, Buca Hasanağa Bahçesi'ne giderek geceyi dışarıda geçiren yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Kubilay Mahallesi'ne gitti. Başkan Batur, "Cami çevresinde gerekli güvenlik önlemleri ile birlikte moloz kaldırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ardından hâlâ tehlike arz eden cami minaresinin kontrollü bir şekilde yıkılması için ekiplerimiz incelemelerini başlatacak" açıklamasını yaptı. 

SOYER: TEYAKKUZDAYIZ

Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan açıklama yaptı.

Soyer, "İzmir'de ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız. Kimsenin zarar görmemesini diliyorum." dedi.

Tunç Soyer, depreme ilişkin yaptığı ilk açıklamanın ardından, sosyal medya hesabında bir mesaj daha paylaştı. 

Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor.”

KILIÇ: GÖREV BAŞINDAYIZ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Kılıç, ekiplerin görev başında olduğunu ve şu ana kadar can ve mal kaybı bilgisinin kendilerine ulaşmadığı bilgisini verdi. Kılıç'ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Geçmiş olsun Buca, geçmiş olsun İzmir… Az önce meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. BUCAKUT ve Sarı Masa ekiplerimiz başta olmak üzere tüm ekiplerimiz ile görev başındayız. Gelişmeleri izliyoruz. Şu ana kadar herhangi bir mal ve can kaybı tarafımıza ulaşmamıştır.”

AFAD'DAN ARTÇI SARSINTI AÇIKLAMASI

AFAD, Buca'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası saat 04.30'a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası can kaybı bilgisinin ulaşmadığı belirtilerek, iki vatandaşın panikle yüksekten atlama sonucu yaralandığı ve bir cami minaresinde de hasar meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, saat 03.29'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30'a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.