Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de  konteyner içerisinde kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de konteyner içerisinde kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de yasa dışı geçiş için konteynerlerde bekletilen 91 sığınmacı kurtarıldı. İtalya'ya gönderilmek üzere hazırlanan 3 konteynerdeki sığınmacıların en az 1 gündür kapalı ortamda bekletildiği belirlendi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 13:31

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikanın deposunda, ihracat için hazırlanan 3 konteynerde aralarında çocukların da bulunduğu 91 sığınmacı bulundu.

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çapak Mahallesi'ndeki bir fabrikada bulunan konteynerlerin yasa dışı geçiş için kullanılacağı bilgisi üzerine tesise operasyon düzenledi.

Depoda bulunan konteynerleri açan ekipler, 3 konteynerde gıda kolilerinin arkasına saklanmış Irak ve Suriye uyruklu 91 sığınmacıyı buldu.

En az 1 gündür konteynerde bekletildikleri belirlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların havasız kaldığı ancak sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Konteynerlerin İtalya'ya gönderilmek üzere hazırlandığı, İzmir Limanı'ndan konteyner gemilerine sevk edilmesi için bekletildiği belirlendi.

Sığınmacıların işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

Öte yandan, sığınmacıların yasa dışı geçişini organize eden şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.