Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kadınlardan Mahsa Amini protestosu; Saçlarını kestiler

İzmir'de kadınlardan Mahsa Amini protestosu; Saçlarını kestiler

İzmir'de kadınlar, İran’da Mahsa Amini’nin başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra şüpheli biçimde hayatını kaybetmesini, saçlarını keserek protesto etti.

  • Ege Postası
  • 22.09.2022 - 12:28

EGEPOSTASI- İran’da başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini’nin şüpheli biçimde yaşamını yitirmesine karşı tüm dünyada protestolar devam ediyor.

İzmir'de de dün Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde toplanan onlarca kadın eylem yaparken, 3 kadın saçlarını kesti.

Kadınlar mum yakıp, beyaz tülbent koyarak, "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganları attılar.

Açıklamada, “22 yaşındaki kadın Mahsa Amini molla rejimi tarafından yönetilen İran'da ahlak polisi tarafından başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle başkent Tahran'da işkenceyle tutuklandı ve daha sonra başına aldığı darp nedeniyle beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği kesinleşti. İran'daki mücadele mücadelemizdir. Katili molla rejimidir. Tüm saldırılara rağmen burada olmaya, isyanı büyütmeye devam ettik, edeceğiz. Katledilen her bir kadının hesabını sormak için buradayız. Tüm dünyada erkek egemen sistemin kadın düşmanı politikalara ve kadın üzerinden kadına tahakküm kuran faşizme karşı enternasyonel kadın özgürlük mücadelemizi yükseltiyoruz. Mahsa Amini şahsında katledilen kadınlar isyanımızdır. İran'da ve dünyada kadınların bedeninden, kıyafetinden, özgürlüğünden elinizi çekin.” denildi.

Açıklama sonrası kadınlar özgürlük şarkıları söyledi, grup olaysız dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.