Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki ilçede orman yangını!

İzmir'de iki ilçede orman yangını!

İzmir’in Foça ilçesinde çıkan ve kontrol altına alınan orman yangınının hemen ardından bu kez de Karaburun ilçesinde yangın çıktı. İnsansız hava aracının (İHA) tespit ettiği yangın güçlükle kontrol altına alındı. Dün akşam çıkan orman yangını, sabahın ilk saatlerinde yerinden başlayan havadan müdahaleyle 14 saat sonra kontrol altına alındı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2022 - 14:58

İzmir'in Foça ilçesinde bir at çiftliğinin bulunduğu alanda başlayan yangın, 2 saat süren havadan ve karadan müdahalenin ardından söndürüldü.

Yangın bugün saat 14.00 sıralarında Foça Ilıpınar'daki at çiftliğinin yakınında başladı. Ağaçlık ve tarım arazilerinin bulunduğu alandaki yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz, 3 dozer ve çok sayıda yer ekibi sevk edildi. 

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın, 2 saat içinde kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarının bir süre daha devam ettiği öğrenildi.

Muğla'dan istenen uçak ise geri gönderildi.

Yangında bir üreticiye ait kovanlardaki arılar da telef oldu.

BİR YANGIN DA KARABURUN'DA

Foça ilçesindeki orman yangının kontrol altına alınmasının hemen ardından bu kez Karaburun ilçesinde orman yangını çıktı.

Bozköy mevkiinde dün akşam sarp ve kayalık arazide 17:00 sıralarında başlayan orman yangınını İnsansız hava aracı (İHA) tespit etti. Yangına 11 arazöz ve çok sayıda yer ekibiyle müdahale edildi.

Yangına Muğla'dan 1 uçak, Balıkesir'den de 1 helikopter takviye olarak gönderildi. Ancak havanın karaması ile birlikte havadan müdahale sona erdi. Gece boyunca karadan çalışmaları sürdüren ekipler, sabahın ilk saatlerinde havadan müdahaleyi yeniden başlattı. Yangın, saat 07:00 itibariyle kontrol altına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.