Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de hobi bahçelerinin yıkımı mahkeme kararıyla durdu

İzmir'de hobi bahçelerinin yıkımı mahkeme kararıyla durdu

İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 hobi bahçesindeki yapılarının yıkılacağını öğrenen bir grup, yerleşimin girişini araçlarıyla kapattı. Hobi bahçesi sahipleri, yıkım ekiplerini beklerken, mahkemenin yıkımı sonlandırmaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2021 - 17:05

Menderes'te, 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek, kurulan ve kooperatiflere üye olanlara noter aracılığıyla hisse satışı yapılan tarım alanlarının üzerindeki irili ufaklı yapılar için alınan yıkım kararı, bazı kişilerin tepkisine yol açtı.

Pandemi dönemi ve İzmir depremi ile şehirden uzaklaştıklarını söyleyenler, hobi bahçeleriyle rahatlama imkanına kavuştuklarını belirtip, yapıların yıkılmamasını istedi. Bölgedeki 2 hobi bahçesinde yıkım yapılacağını öğrenen onlarca hobi bahçesi sahibi, bir araya geldi.

Grup, yerleşimin girişini ise araçlarıyla olası kepçe girişini önlemek için geceden kapattı. Yıkım istemediklerini söyleyen grup, ekipleri beklerken, İzmir Bölge İdaresi Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı alındığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.