Dolar 32,5616
%0.27
Euro 34,6831
%-0.14
Altın 2.504,470
%0.8
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Gezi Parkı Davası tutukluları serbest bırakılsın' eylemi

İzmir'de 'Gezi Parkı Davası tutukluları serbest bırakılsın' eylemi

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Gezi Parkı Davası tutuklularının serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı. Alsancak'ta "Gezi umuttur, yargılanamaz" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atıldı. Basın açıklamasında, "Gezi Davası'nda verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davası'nda verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir. Tutukluluğun 200. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" denildi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2022 - 22:53

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Gezi Parkı Davası tutuklularının serbest bırakılması talebiyle bugün Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplandı. TMMOB üyeleri, "Gezi tutukluları serbest bırakılsın" pankartı açıp "Her yer Taksim, her yer direniş", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Can, Tayfun, Mücella; güzel günler yakında", "Gezi umuttur, yargılanamaz" sloganları attı.

"GEZİ'YE SAHİP ÇIKMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Basın açıklamasını, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi üyesi Yusuf Ekici okudu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gezi Davası karar duruşması üzerinden 200 gün geçti. Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası avukatı Can Atalay’ın da bulunduğu 7 arkadaşımız 200 gün, Osman Kavala ise bin 937 gündür cezaevinde. TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. TMMOB, ülke sorunlarını meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlardan bağımsız görmeyen bir anlayışla hareket etmektedir. Mühendis, mimar ve şehir plancıları da bu anlayışla toplumun ortak değerlerinin yok edilmesine karşı; kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, kültüre yönelik gerici saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Gezi direnişi, toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli direnişlerinden birisi olmuştur.

"DERHAL SERBEST BIRAKIN"

AKP iktidarı, toplumsal direnişimizi defalarca yargılamaya, karalamaya, Gezi’yi düşmanlaştırmaya çalışmıştır. Uzun süren hukuksuzluk zinciri içerisinde, kendi partilerinin milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımız nezdinde Gezi’yi tutsak etmeyi, yalnızlaştırmayı amaçlamıştır. Arkadaşlarımızın nezdinde, milyonların örgütlülüğü, milyonların talebi hapsedilmek istenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen Gezi direnişini toplum vicdanında ve bilincinde lekelemeyi başaramamışlardır. Gezi Davası’nda verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı, tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davası’nda verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir. Tutukluluğun 200. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin."

HAPİS CEZALARI VERİLMİŞTİ

Gezi Parkı Davası'nın 25 Nisan 2022'de yapılan duruşmasında, iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, belgesel yapımcısı Mine Özerden, şehir plancısı Tayfun Kahraman, film yapımcısı Çiğdem Mater ve akademisyen Hakan Altınay'a ise 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.