Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon; 35 şüpheli yakalandı

İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyon; 35 şüpheli yakalandı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında örgütün sözde mahrem imamı ile ordudan ihraç edilmiş askerlerin de bulunduğu 39 şüpheliden 35'i gözaltına alındı. Aralarında sözde mahrem imam ile ihraç edilmiş subaylarında da bulunduğu şüphelilerin fark edilmemek için 2-3 kişilik gruplara bölünerek yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlandıkları öğrenildi

  • Ege Postası
  • 20.05.2021 - 08:58

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde, örgütün vermiş olduğu talimat doğrultusunda örgüte ait hücre evlerinde barındıkları ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerden devam ettikleri belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı.

39 ADRESE OPERASYON

Bu kapsamda aralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasında sözde mahrem imam, ihraç edilen subaylar, müzahir kurum çalışanları, büyük bölge imamı, ilçe imamı, doktor, eyalet imamı, eğitim danışmanı ve esnaf yapılanma sorumluları, mütevelli, serrehber ve sohbet imamının da bulunduğu belirlenen 39 adrese operasyon düzenlendi.

35 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ekipler, hakkında gözaltı kararı olan 39 şüpheliden 35'ini gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda sahte kimlik, 100 bin lira, 7 bin dolar ve 4 bin avro ele geçirildi.

Diğer şüphelilerle irtibatlı oldukları firari kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği bildirildi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN BÜYÜK ŞEHİLERİ TERCİH ETMİŞLER

Haklarında gözaltı kararı verilen 39 şüpheli arasında sözde Karşıyaka ve Bozyaka imamları, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde görev almış "mütevelli" oldukları öne sürülen kişiler ile meslekten ihraç edilen albay, yüzbaşı ve subaylar da yer alıyor.

Dikkat çekmemek için büyük şehirlerde yaşamayı tercih eden şüphelilerin sık sık yer değiştirdikleri, İzmir'in Çeşme ve Dikili gibi ilçelerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye hazırlandığı belirlendi. Şüphelilerin operasyonda ele geçirilen dolar ve avroları da bu nedenle biriktirdikleri tespit edildi.

Öte yandan bazı şüphelilerin yurt dışına aileleriyle geçmek üzere hareket ettiği, bazılarının ise fark edilmemek için 2-3 kişilik gruplara bölünerek hazırlık yaptıkları öğrenildi.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.