Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eğitim çalışanlarından 'promosyon hakkı' protestosu

İzmir'de eğitim çalışanlarından 'promosyon hakkı' protestosu

İzmir'in Buca ilçesindeki eğitim çalışanları, daha önce imzalanan banka promosyon sözleşmelerinin yüksek enflasyon nedeniyle iptal edilerek yenilenmesi için eylem yaptı. Eğitimciler, "Enflasyonun yüzde 20’nin altında olduğu ve çalışanların bu enflasyona göre maaş ve ücret zammı aldığı dönemde imzalanan sözleşmeler, resmi enflasyonun yüzde 80’leri aştığı dönemde bütün anlamını yitirmiştir" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2022 - 13:59

Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Gücü Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Teç-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi eğitim çalışanları İzmir'in Buca ilçesinde "Promosyon hakkı" için eylem yaptı.

"HALK BURADA BANKA NEREDE?"

Buca Demokrasi Meydanı'ndaki Halk Bankası şubesinin önünde bugün toplanan eğitim çalışanları, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Sermaye değil, emekçiler kazanacak" "Halk burada banka nerede" sloganları attı. Eğitim çalışanları adına basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin yaptı. Açıklama şöyle:

"Yıl başından bu yana Türk lirasında yaşanan aşırı değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan banka promosyon sözleşmeleri nedeniyle kamu çalışanları ciddi anlamda ekonomik zararla karşı karşıyadır. Enflasyonun yüzde 20’nin altında olduğu ve çalışanların bu enflasyona göre maaş ve ücret zammı aldığı dönemde imzalanan sözleşmeler, resmi enflasyonun yüzde 80’leri aştığı ve çalışanların maaşlarının enflasyon farkı nedeniyle arttığı dönemde bütün anlamını yitirmiştir. Devletin resmi kurum ve kuruluşları tarafından dahi öngörülememiş olan bu yüksek enflasyon koşullarının yarattığı mağduriyet protokolün iptali ve yenilenmesi için başlı başına bir gerekçedir.

"YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ"

Buca Halk Bankası ile 4527 eğitim çalışanlarını kapsayan; 3 yıllık (15/04/2021_14/04/2024) 3 bin 760 TL karşılığıyla imzalanan banka promosyon sözleşmesinden bugüne, geçen süre içerisinde kamu çalışanları, yaşanan enflasyon ve yüksek döviz kurları karşısında alım gücünü iyice yitirmiştir. Resmi verilere göre yıllık tüketici fiyat enflasyonunun (TÜFE) yüzde 79,60 ve üretici fiyat enflasyonunun (ÜFE) yüzde 144,61 olarak açıklandığı bir ortamda eğitim çalışanlarının maaş, ek ders ve diğer ödemelerdeki artışlar dikkate alınarak bankalar ile yapılan promosyon sözleşmeleri yeniden değerlendirilmelidir.

"MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN"

Tüm gerekçe ve veriler ışığında, Halk Bankası ile devam etmekte olan maaş promosyon anlaşmasının iptal edilerek güncel veriler ışığında ivedilikle yenilenmesini, yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep etmekteyiz. Halk Bankası'nın, eğitim çalışanlarının beklentisini karşılayacak adımları bir an önce atmasını istiyoruz. Buca’da örgütlü eğitim sendikaları olarak; taleplerimize olumsuz karşılık verildiği taktirde başta kredi kartlarımızı, fatura talimatlarımızı iptal etme, ücretlerimizin hesaplarımıza yattığı gibi paramızın tamamını başka bankalardaki hesaplarımıza aktarma ve en sonunda hesaplarımızı kapatmayla sonuçlanacak eylemlilik sürecini en yakın zamanda başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.