Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de art arda orman yangını! İtfaiyede izinler kaldırıldı

İzmir'de art arda orman yangını! İtfaiyede izinler kaldırıldı

İzmir'de bugün 4 ayrı noktada orman yangını çıktı sürüyor. Bornova, Kemalpaşa ve Urla ilçelerindeki yangınlar söndürülürken, Menderes'teki yangın kontrol altına alındı. Yangınlara ekipler havadan ve karadan olağanüstü çaba göstererek müdahale etti ve kontrol altına alınıp söndürüldü. Öte yandan artan yangınlar sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer itfaiye personelinin izinlerinin kaldırıldığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 01.08.2020 - 21:58

EGEPOSTASI- Arife günü Balçova'da 25 hektarlık ormanlık alanın yanması ve bayramın birinci günü Seferihisar'daki yangına, bugün de dört ilçedeki orman yangınları eklenince İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin izinleri kaldırıldı.

İzmir'de bugün Bornova, Kemalpaşa, Urla ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Menderes İlçesi Çamönü mevkiindeki yangın devam ederken, diğer üç ilçedeki yangınlar kontol altına alınıp söndürüldü. 

Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle birlikte müdahale eden ve yoğun çaba gösteren itifaiye ekiplerinin izinleri kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kentte ardı ardına çıkan yangınlar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaparak itfaiye personelinin izinlerinin kaldırıldığını duyurdu.

Başkan Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Değerli İzmirliler, Bayramda neredeyse her ilçemizde orman ve otluk alanlarda yangın çıktı. Bunlara ev yangınları da eklenince itfaiyede izinler kaldırıldı. Bizler bayram yaparken itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri omuz omuza, alevlerle savaştı. Hem ifaiye, hem orman yangın ekiplerine şükranlarımızı sunuyorum. Onarılamaz yaralar açan yangınları önlemek bizim elimizde. Açık alanda ne amaçla olursa olsun ateş veya mangal yakmayalım. Bu dönemde ormana girmenin yasak olduğunu unutmayalım."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.