Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile DEÜ, iş birliği protokolü imzaladı

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile DEÜ, iş birliği protokolü imzaladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoparkı (DEPARK) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 13.06.2021 - 19:49

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında İBG bünyesindeki ilaç ve aşı çalışmalarının fikri ve sınai haklarının korunma ve ticarileştirme süreçleri DEPARK tarafından desteklenecek.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İBG bünyesindeki ilaç ve aşı çalışmalarının Türkiye'nin ulusal sağlık politikalarının güçlendirilmesinde stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "İBG bünyesinde sürdürülen Ar-Ge faaliyetleri, projeler ve araştırmalar, ülkemiz için de öncelik teşkil ediyor. Dolayısıyla buradaki fikirlerin ve sınai hakların hukuki olarak korunması gerekiyor. Biz de başta patent olmak üzere birçok konuda DEPARK ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisimizin deneyim ve bilgi birikimini, İBG ile paylaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

İBG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de İBG'nin hastalıkların tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknolojiler ve ürünler geliştirdiğini anlattı. Araştırmacıların ve bilim insanlarının fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasının şart olduğunu vurgulayan Yozgatlıgil, bu bağlamda DEÜ ile imzaladıkları protokole önem verdiklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.